Hallandsposten

Alla ska väl vara välkomna till badet?

-

SIMHALL. Då arenabadet från entréns håll inte har någon dörrautoma­tik in till damerna och herrarna uppfyller de inte tillgängli­gheten. Från damernas omklädning­srum vid entrén så behövs även säkerhetss­ensorer så inte killarna som går förbi får dörren i ansiktet på dem eller ett barn. Från entréns håll ser man in i damernas omklädning­srum hela vägen ner till duscharna en skiljevägg erfordras för allas integritet.

NÄR DU SKALL gå ut från duschen till badet så är det först en tung dörr du skall öppna, uppfyller ingen tillgängli­ghet för varken barn, äldre eller folk som är svaga, bör vara en dörrautoma­tik här med sensor och sen en sick sack-vägg med överbyggna­d för även härifrån ser man rakt in i damernas dusch när dörren är öppen.

När du sen har tagit dig ut från duschen genom den tunga dörren så kommer pendeldörr­arna även kallade cowboydörr­arna som barn får i ansiktet. Förslag: ta bort dem och sätt en sick sack-vägg där i stället. Mejlade kommunen om detta för ett halvår sen, där de svarade att det skulle utföras någon ombyggnad men de sa inte när och när jag frågade så fick jag inget svar, antar att en olycka måste hända först.

SMÅ ÅTGÄRDER FÖR kommunen som gör att vi minimera en olycka och uppfyller tillgängli­ghetskrave­n och skydd för integritet, för visst vill vi att alla skall vara välkomna till arenabadet?

A. Malmberg

 ?? Bild: HP/ARKIV ?? FÖRSLAG. Skribenten har synpunkter när det gäller anläggning­en.
Bild: HP/ARKIV FÖRSLAG. Skribenten har synpunkter när det gäller anläggning­en.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden