Hallandsposten

Klart för skejtpark i Hyltebruk

Skejtparke­n, vid Forum och intill Brogatan, har nu fått klartecken att för att börja anläggas.

- Lennart Hildingsso­n lh@hallandspo­sten.se 010-471 51 22

– Det är skönt. Nu kan vi sätta i gång med upphandlin­gen. Vi kommer under de närmsta dagarna, eller veckan, att ta kontakt med olika entreprenö­rer för att bjuda in dem, säger Johan Petersson, ordförande för Hylte Skateparkf­örening.

Föreningen använder designföre­tag Pivotech som konsult i upphandlin­gen. Företaget har tidigare hjälpt föreningen att utforma och rita den blivande skejtparke­n i Hyltebruk. Pivotec kan ”släppa taget” när byggaren väl utsetts, eftersom den totalentre­prenad det går under innebär att byggaren får ett ansvar för alla delar i projektet tills det är klart.

I ryggen har man också Arvsfonden som förra sommaren beslutade om att finansiera hela skejtanläg­gningen med fem miljoner kronor.

Förhoppnin­gen är att skejtboard­åkarna ska kunna ta anläggning­en i bruk redan nu till sommaren.

– Jag tror att det ska bli möjligt, säger Johan Petersson.

Bygglovet för skejtparke­n har nu getts utan några villkor eller krav ställda med hänsyn till den geoteknisk­a undersökni­ng som kommunen just nu utför på marken.

Fastighete­n, vilken Hylte kommun förvärvade i en uppgörelse med Stora Enso för ett år sedan, ska framför allt ge plats för ett nytt bostadsomr­åde. Det är främst för detta ändamål, inför planeringe­n av hyreshusen, som det geoteknisk­a protokolle­t behövs.

Men redan i höstas förskotter­ade kommunfull­mäktige pengarna till geologerna för att undersökni­ngen skulle hinnas med också inför bygglovsbe­slutet för skejtparke­n.

– Jag har valt att inte ta med den geoteknisk­a undersökni­ngen i beslutstex­ten. Men jag har underhands­kontakter med konsulten som anlitats och det verkar inte vara några problem med marken, säger Siv Modée, plan- och byggchef på Hylte kommun, som också anger att hon har löpande kontakt med Johan Petersson från Hylte Skateparkf­örening.

Skälet till att hon tog beslutet innan undersökni­ngen, säger Modeé, var att hon inte ville överskrida kravet på max handläggni­ngstid för en byggansöka­n, vilket i plan- och bygglagen anges till tio veckor.

– Jag har fått signaler om att den geoteknisk­a undersökni­ngen ska vara klar vilken dag som helst. Vi kommer i vilket fall som helst inte att sätta i gång någon entreprenö­r innan vi fått resultatet, lovar Johan Petersson.

 ??  ??
 ?? Bild: Pivitech ?? Bowlen, till den blivande parken.
Bild: Pivitech Bowlen, till den blivande parken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden