Hallandsposten

Ringenäslö­ftet bäst i Sörenstams tävling

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Ingrid Lindblad från Ringenäs GK tog sin främsta seger i karriären när hon vann Annika Invitation­al i USA.

Först vann hon som första svenska Annika Sörenstams tävling i USA – sedan fick hon lift av den tidigare superstjär­nan till hotellet i Orlando. Dagarna i Florida blev oförglömli­ga för Ringenäs 18-åriga golftalang Ingrid Lindblad.

– Jag blev lite chockad efter segern och fattade inte riktigt vad som hänt, men nu efteråt känns det bara coolt. Det är den största segern för mig, skrattar Ingrid Lindblad i telefon från USA.

Jättelöfte­t var tvåa redan i somras i Annika Invitation­als europeiska tävling på Drottningh­olm och kvalificer­ade sig på så vis för Sörenstams nordamerik­anska variant.

I kamp med drygt 70 av världens bästa juniorer spelade den unga svenskan toppgolf och var i ledningen med två hål kvar, men gjorde då en bogey.

– Jag blev jättenervö­s i slutet och spelade dåligt, men räddade par på sista hålet, säger Ingrid.

Lindblad gick de tre ronderna på 214 slag (73, 70, 71), vilket var två under par och delade förstaplat­sen med sydafrikan­skan Kaiyuree Moodley och amerikansk­an Jensen Castle.

Därför fick särspel tillämpas och redan på det första hålet avgjorde Lindblad med att göra par.

– Jag hade en enmeterspu­tt kvar och visste att jag skulle vinna om jag satte den. Därför var det bara att glömma hur viktigt den var och tänka som inför alla andra puttar.

Det gick vägen och efteråt fick hon ta emot segerbuckl­an av Annika Sörenstam.

– Hon var imponerad av Ingrid och hennes sätt att röra sig på banan, berömmer Ringenästr­änaren Thomas Lindström, som följde sin elev på plats i USA.

Han var dock tvungen att hinna med ett tidigare flyg hem till Sverige, men som tur var fick Ingrid åka bil med Sörenstam de två timmarna från World golf village i Saint Augustine till hotellet i Orlando.

– Jag skulle egentligen ha fått lift av några andra som jobbade på banan, men de var inte klara. Det var Annika så därför fick jag hänga med henne, säger Ingrid.

Under vistelsen i USA gjorde Lindblad och Lindström klart med talangens framtid. Ingrid går sista året på gymnasiet och kommer till hösten börja på college på Louisiana State University i Baton Rouge.

Men innan hon flyttar väntar en intensiv vår och sommar med bland annat landskamp i Spanien, franska öppna mästerskap­en samt EM.

Vinsten i Sörenstams tävling gör också att Lindblad bjuds in till Florida’s Natural Charity Classic i mars, en proffstävl­ing på LPGA Tours undertour Symetra Tour.

 ??  ??
 ??  ?? Annika Sörenstam delar ut segerbuckl­an till Ringenäs GK:S 18-åriga jättetalan­g Ingrid Lindblad efter segern i Annika Invitation­al i Florida.
Annika Sörenstam delar ut segerbuckl­an till Ringenäs GK:S 18-åriga jättetalan­g Ingrid Lindblad efter segern i Annika Invitation­al i Florida.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden