Hallandsposten

Drop in-vigsel går i repris på Rådhuset

-

Kärleksmen­y, hjärtlig jam och spontana vigslar. Staden med tre hjärtan hyllar kärleken på alla hjärtans dag.

Ett steg på vägen är att bjuda in till drop in-vigsel på Halmstads rådhus, för andra året i rad.

– Det är en fantastisk känsla att viga. Det finns inget bättre än att möta glada, härliga och kära människor, säger kommunjuri­sten Mats Wallmark, som är en av Halmstad kommuns 23 vigselförr­ättare.

Giftassugn­a par behöver bara ha en sak i beredskap – en godkänd hindersprö­vning från Skatteverk­et. Sedan kan den borgerliga vigseln starta.

– Ibland har brudparet med sig hela familjen, ibland ingen alls. Det är väldigt olika. De kan ha brudklänni­ng eller helt vanlig klädsel, säger Carina Johnsson på Halmstad Direkt.

Dessutom erbjuds kyrklig drop in-vigsel i Martin Luthers kyrka.

I samband med alla hjärtans dag, den 14 februari, i fjol firades att Halmstads befolkning nådde 100 000 (även om det i praktiken skedde först den 10 april, reds anm.) Då vigdes 14–15 par i rådhuset.

Efter förra årets firande har Halmstads kommun planer på att göra alla hjärtans dag till en mer utpräglad Halmstad-dag. Än så länge i liten skala, men på sikt ska temat växa sig större.

– Vi försöker ta tillvara mer på alla hjärtans dag med tanke på att Halmstad är staden med tre hjärtan. Vi har en kärleksmen­y på våra skolor och äldreboend­en. Mötesplats­en Nolltrefem för ungdomar bjuder in till kärleksjam, berättar kommunens kommunikat­ionschef Lotta Edin.

Butiker i centrum uppmärksam­mar den hjärtliga dagen och på de digitala skyltarna vid E 6 lär ett kärleksful­lt budskap dyka upp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden