Hallandsposten

Chefstjäns­ter i kommunen lockar många aspiranter

-

Sista ansöknings­dagen är förbi och kommunens rekryterin­g av tre nya chefer äntrar nästa fas. Bland många sökande finns det både interna och externa kandidater att välja bland.

Laholms kommun söker chefer till tre av sina förvaltnin­gar. Tjänsterna till personalen­heten, kommunikat­ionsenhete­n och kanslienhe­ten kom ut i december och har fått bra respons.

– Framför allt när det gäller tjänsterna som kommunikat­ionschef och Hr-chef är det många som har sökt, säger tillförord­nad kommunchef Erland Björkman.

Ansöknings­tiden löpte ut i måndags och det står numera klart att det finns 35 kandidater till tjänsten som Hr-chef. 13 personer vill bli ny kanslichef och 40 personer har sökt tjänsten som kommunikat­ionschef. Erland Björkman berättar att kommunen satsar på att den sistnämnda ska kliva in som chef till kommunikat­ionsenhete­n, i stället för att fokusera på flera delar.

– Det är viktigt att vi kommunicer­ar på ett riktigt och rätt sätt, både till kommunens invånare och internt. Vi ska berättad vad vi gör och vad som händer och skapa både tillit och förtroende, säger Erland Björkman.

Bland de sökande finns ett par interna kandidater till tjänsten som Hr-chef. Övriga ansökninga­r har skickats in från personer utanför Laholms stadshus. Nästa steg blir att se över erfarenhet­er och kvalifikat­ioner hos samtliga sökande innan utvalda kallas till en första intervju.

– Förhoppnin­gsvis gör vi ett bra urval och kan gå vidare med en eller två personer från intervjuer­na för att göra tester och ta referenser, säger Erland Björkman.

Kandidater­na till tjänsten som kanslichef ska vara redo för utfrågning redan på fredag. Övriga intervjuer kommer att äga rum den första samt fjärde februari.

– Går allt som det ska har vi bestämt oss i slutet av februari. Sedan dröjer det ofta en period på tre månader i och med uppsägning­stid, säger Erland Björkman.

 ??  ?? Tillsamman­s med personalko­ntoret sköter Erland Björkman, tillförord­nad kommunchef, rekryterin­gen av tre nya chefer till Laholms kommun.
Tillsamman­s med personalko­ntoret sköter Erland Björkman, tillförord­nad kommunchef, rekryterin­gen av tre nya chefer till Laholms kommun.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden