Hallandsposten

Kvinna gripen för att ha rövat bort bebis

-

En sex månader gammal flicka försvann på tisdagen utanför en förskola på Hisingen i Göteborg. Drygt två timmar senare hittades flickan välbehålle­n. En kvinna i 40-årsåldern har gripits misstänkt för människoro­v.

Det var vid 14-tiden som flickan och hennes barnvagn försvann. Först två timmar senare, efter en massiv sökinsats, hittades barnet utanför en livsmedels­butik i Bäckebol.

Senare greps en kvinna i 40-årsåldern misstänkt för människoro­v, uppger Expressen.

Enligt polisen var det en privatpers­on som kontaktade en väktare, som i sin tur hittade flickan.

– Vi har konstatera­t att det är rätt barn och att barnet är vid god hälsa, sade Peter Adlersson, polisens presstales­person, till SVT Väst.

Flickan försvann sedan mamman lämnat henne i en barnvagn utanför förskolan för att gå in och hämta ett äldre syskon. När mamman återvände var både barnvagnen och barnet borta.

– Kvinnan var inne i fem–tio minuter, när hon kommer ut är vagnen och barnet borta helt enkelt, sade Adlersson till TT.

– Någon har väl aktivt tagit vagnen, vi har ingen annan förklaring just nu i alla fall.

En stor sökinsats drogs i gång och polisen rubricerad­e händelsen som ett misstänkt människoro­v. Bland annat kallades helikopter och hundpatrul­ler in. 16.20 hittades flickan välbehålle­n.

Polisens presstales­person Stefan Gustafsson säger vid 18-tiden att den gripna kvinnan ännu inte förhörts. Han hänvisar till förundersö­kningssekr­etess och vill inte svara på om det fanns någon hotbild mot barnfamilj­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden