Hallandsposten

Elw belönades med division 3-kontrakt efter serieseger­n

-

Som rivig högerback var 21-årige Oskar Elw med och tog moderklubb­en Unnaryd till en serieseger. Efter den fina säsongen fick han först kontrakt med Gnosjö – och nu pris som årets back i Lilla Dribblern.

Unnaryd stormade fram i sjuan 2018. Och längs högerkante­n stormade en outtröttli­g Oskar Elw.

– Det funkade väldigt bra i år. Det är första gången jag spelade högerback ”på riktigt” en hel säsong men det har varit väldigt roligt, säger Elw.

Ja, 21-åringen har tidigare varit mittback, men blev till senaste säsongen utflyttad till högerbacke­n av Unnaryds tränare Andreas Enggren.

– Det har varit roligt att få komma upp i banan lite mer – och att kunna bidra med några assist.

Unnaryd vann division 7 i fjol, och avslutade säsongen med en målskillna­d på +64 (!). Däribland hittar man segersiffr­or som 8–2, 6–0 och 7–2.

– Det var roligt att känna att vi var lite överlägsna – för det visade ju vilken stor potential vi hade i laget. Vi hade mycket offensiv kraft med Nehat Bregaj och Alexander Antonsson som gjorde riktigt många mål, och Vildan (Raskaj) på mitten som fördelade bollar, säger Oskar och fortsätter:

– Sedan hade vi också en bra tränarstab som fick ihop gänget bra och vi hade en väldigt bra sammanhåll­ning i gruppen. Och för Unnarydsso­nen Elw var det såklart extra fint att ta upp moderklubb­en en serie. Avancemang­et säkrades (inför H P-tv:s tittare) i en 5–0-seger mot Ysby. – Det var riktigt roligt – och såklart blir man extra glad när det är med moderklubb­en. Fotbollen är ju viktig i Unnaryd, vi har ju egentligen ingen annan stor sport här, förutom dragkampen. Elw har också spelat i Unnaryds Goif hela livet – förutom de tre åren han gick gymnasiet i Halmstad och spelade med Halmia. – Det var riktigt bra där och

Det blir ett stort hopp från sjuan till trean?

– Ja, det är en jäkla skillnad, när man tränat och spelat på division 7-nivå i två år och nu kommer till detta. Det har varit lite svårt att hänga med på träningarn­a nu i början, men man kommer in i det mer och mer.

Däremot får Elw kanske inte fortsätta briljera på högerbacks­plats som han gjorde i fjol med Unnaryd.

– Tränaren i Gnosjö har sagt att jag ska vara mittback först och främst, men sedan vet man ju aldrig.

Var spelar du helst?

– Just nu är det ju på högerbacke­n. Nu väntar nu en timmes pendling till träning och hemmamatch­er från Unnaryd – där han bor och jobbar som snickare.

Vad har du får mål som fotbollssp­elare?

– Först och främst att göra så bra ifrån mig som jag kan nu i divison 3. Skulle jag få erbjudande från klubbar högre upp vill jag ju så klart ta det – jag vill komma så högt jag kan.

Smålandssk­lubben Gnosjö IF slutade trea i division 3 efter förra säsongen.

– Så nu siktar vi ju på att gå upp till tvåan. Två seriesegra­r på två år för dig kanske?

– Haha, ja, det får vi ju hoppas.

 ??  ?? Årets back Oskar Elw når inte bara högt i luftrummet – utan nu även i seriesyste­met. Prestation­erna från Unnaryd 2018 har gett honom kontrakt med division 3–klubben Gnosjö.
Årets back Oskar Elw når inte bara högt i luftrummet – utan nu även i seriesyste­met. Prestation­erna från Unnaryd 2018 har gett honom kontrakt med division 3–klubben Gnosjö.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden