Hallandsposten

Hammers–kalmar

Halmstad arena i dag kl 19

-

Fem poäng upp till Helsingbor­g ovanför det negativa kvalstreck­et. Med tio omgångar och 30 poäng kvar att spela om jagar Halmstad Hammers kontakt.

Och kanske kan Hammers komma på vinnarspår­et igen när den hårdsatsan­de nykomlinge­n Kalmar nu väntar. Visserlige­n en formstark serietvåa med 37 Tre Kronor-, 453 SHL- samt 835 allsvenska matcher hos truppen(!) att jämföra med tre SHL- och tolv allsvenska för Hammers.

Men det är det lag som hemmalaget har haft lättast mot med 5–4 hemma efter sudden death, 4–5 borta och 3–4 borta senast – också efter sudden death.

– Vi har gjort bra matcher mot Kalmar, där vi måste förlägga spelet i deras zon. För det är där vi kan straffa dom eftersom deras styrka är i offensiven, säger tränaren Fredrik

”Fredda” Johansson med extra öga på Kim Runermark, Jesper Sellin och Jarkko Oikarinen.

– Men då får vi inte, som vi har gjort, tappa puckar på fel ställen. Vi har också jobbat mycket på avsluten där vi senast sköt 40 skott på mål och 22 utanför och bara gjorde ett mål, förklarar Hammersträ­naren som får tillbaka Marcus Borgh samt målvakten Jacob Crespin som dock börjar på bänken när Anton Malmborg får förnyat förtroende. Saknas förutom långtidssk­adade Sakarias Andersson gör däremot Alexander Wadlund (knäet), Niklas Bunnstedt (sjuk) och Victor Gagic (hjärnskakn­ing).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden