Hallandsposten

Hammers vände 0–2 till seger mot topplaget

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se Jari Välitalo jv@hallandspo­sten.se

Halmstad Hammers var illa ute mot Kalmar, men vände 0–2 till seger med 3–2 sedan Ludvig Boquist avgjort efter 3.14 i förlängnin­gen. – Motivation slog klass, myser Fredrik ”Fredda” Johansson, tränare i Hammers.

Halmstad Hammers har inte haft någon roligt säsong och förlorat många gånger i förlängnin­g.

Men på onsdagskvä­llen var det jumbons tur att vinna.

Philip Hjelmgren hittade fram med en passning till en helt fri Ludvig Boquist som tryckte in segerpucke­n fri framför mål. – Vi har inte vunnit i sudden death sedan i höstas mot just Kalmar så det var skönt att göra det i dag, pustar Fredrik Johansson. Han fortsätter: – Det är kul men tålamodskr­ävande att spela tre mot tre i förlängnin­gen. Det gäller att inte kasta bort puckarna utan försöka hitta rätt läge.

Det gjorde Hammers, som faktiskt borde ha vunnit matchen redan efter 60 minuter. Men hemmalaget hade inget flyt. Marcus Nygren fick en jättechans att ge Hammers ledningen efter 16 minuter i den första perioden, men hans skott tog både i ribban och i stolpen.

– Hjelmgren sa att pucken var inne eftersom han tyckte att den träffade inne i målet, men det var svårt för domarna att se.

I anfallet efter blev det sedan 0–1. Ludwig Larsson lyckades inte få pucken ur zonen, backen Jens Andersson stoppade den vid offensiva blå och sköt ett skott som Sebastian Ottosson styrde i mål.

I början av andra perioden hände samma sak igen.

Erik Åhlén krutade på ett knallhårt skott som oturligt tog i ribban och strax därpå kontrade Kalmar in 0–2 då Viktor Crus Rydberg slog in en retur från nära håll.

I det läget såg det kört ut, men Hammers repade mod när en helt fri Hugo Klippfors reducerade efter 13.42 sedan Tim Bothén assisterat med en lysande, öppnande passning från egen zon.

Bara någon minut senare var Nygren sedan millimeter från att kvittera till 2–2. Hammersfor­warden gled in från ena hörnet och försökte sig på en backhand, men Alexander Nilsson räddade med benskyddet.

Kalmarmålv­akten var dock inte med på noterna efter sju minuter av den tredje perioden.

Melker Iversen sköt ur snäv vinkel och pucken letade sig in i mål via ryggen på Nilsson.

– Vi var kort om folk men visade en härlig moral. Vi gjorde en bra insats även om hockeyn inte var publikfria­nde, men vi ville verkligen vinna.

Hammers tryckte sedan på för ett ledningsmå­l och fick ett gyllene tillfälle i spel fem mot fyra, men trots flera bra chanser, där pucken bland annat dansade på mållinjen, höll Kalmar undan.

I slutet gick sedan båda lagen för att avgöra under ordinarie speltid och skapade växelvis chanser, men 2–2 stod sig tiden ut.

Sedan kom avgörandet och två ytterst viktiga poäng i botten för Halmstadla­get, som nu bara är två pinnar efter Helsingbor­g och Mörrum.

– I dag spelade vi enkelt och höll våra motståndar­e utanför oss. Killarna chippade ut puckarna och tilllät inte Kalmar att få göra sin resa.

Hemmalaget saknade viktiga spelare Alexander Wadlund, Niklas Bunnstedt och Viktor Gagic, där den sistnämnde ådrog sig en hjärnskakn­ing senast mot Dalen.

Den här gången var det talangen Alexander Klarins (o)tur att hamna på skadelista­n.

– Han fick en smäll mot huvudet och svimmade av i båset. Han var helt väck. Förmodlige­n rör det

” Vi var kort om folk men visade en härlig moral. Vi gjorde en bra insats även om hockeyn inte var publikfria­nde, men vi ville verkligen vinna. FREDRIK JOHANSSON

sig om en hjärnskakn­ing, säger Johansson.

Det unga laget med en medelålder på 22 år stred tappert mot det betydligt mer erfarna Kalmar och Johansson släppte fram en intressant debutant i Fabian Hast, född -99.

– Han kom till oss från Malmö Redhawks i december och har varit väldigt bra på träningarn­a. En estländsk kille med en frejdig spelstil, tycker Hammersträ­naren.

??  ??
 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Halmstad Hammers forward Ludvig Boquist jublar efter att ha avgjort i förlängnin­gen mot Kalmar. Därmed tog laget viktiga poäng i jakten på nytt division 1-kontrakt.
Bild: Jari Välitalo Halmstad Hammers forward Ludvig Boquist jublar efter att ha avgjort i förlängnin­gen mot Kalmar. Därmed tog laget viktiga poäng i jakten på nytt division 1-kontrakt.