Hallandsposten

Nano vänder hem efter lyckad final

Den omtumlande Melodifest­ival-turnén är över, men Nano ser redan framåt. Snart väntar nya låtar – och konserter i Halmstad.

- Johan Hammerby jh@hallandspo­sten.se 010-471 51 87

Melodifest­ivalturnén var omtumlande för Nano. Nu väntar nya låtsläpp för Oskarström­sbon som dessutom ska spela i Halmstad.

För Oskarström­sbon Nano har tiden fram till finalen verkligen gått upp och ner, och likadant var det under finalkväll­en. Inför lördagen låg han näst sist hos bettingbol­agen. Men det ändrades när de internatio­nella jurygruppe­rna började dela ut poäng. Slutsegrar­en John Lundvik tog alla tolvor, men där bakom låg Nano och skuggade och var på andra plats när juryn var klar.

Det övergick dock snabbt till en kalldusch när tittarnas poäng presentera­des, och där fick Nano näst sämst. Totalt slutade han sedan på en åttonde plats. HP träffade Nano efter programmet, och han var trots allt nöjd med hur allt kändes.

– Det är väldigt bra. Från andra chansen till final, och att få bli internatio­nella jurygruppe­rnas tvåa... Sedan såg jag att det var väldigt jämnt från svenska folkets röster där: 64, 64, 64 och så. Superbra.

Tre låtar slutade på 64 poäng, och då avgjorde tittarpoän­gen. Därför slutade han åtta, trots att han hade samma poäng som sexan Wiktoria och sjuan Arvingarna. Han håller med om att det var en tajt final.

– Det var superlåtar. Jag vet inte, jag känner mig som en vinnare bara sedan jag gick vidare från andra chansen. Glädjen där kan inte slå nåt annat, det var bara – yes, I made it! Hur gick det på scenen?

– Det gick bra. Jag är nöjd, levererade tonerna. Känslan satt. Nervositet­en var där, vilket var bra. Jättejätte­skönt. Hur tänker du nu när turnén är över?

– Jaa du. Göra om, göra rätt. Nu ska jag släppa två singlar, sedan släppa ett album. Fortsätta den här planen. Håller på att skriva en massa nya låtar, få dem klara. Bygga nånting efter det här. När får vi höra de nya låtarna?

– Jag hoppas att vi har en ny singel inom sex till åtta veckor, känns det som vi pratar om nu. Kommer man få se dig på hemmaplan framöver?

– Det kommer man! De håller på att boka just nu. Andersberg­sfestivale­n för HFAB har jag redan sagt ja till och sen är det en till festival i Halmstad som jag möjligtvis dyker upp på. Efteråt var det

dags för efterfest på Berns där han utlovade att framföra låten en gång till.

– Jag längtar till att få sjunga igen. Det ska bli nice. Jag är inte klar ännu!

Jag hoppas att vi har en ny singel inom sex till åtta veckor. Nano

 ??  ??
 ?? Bild: Claudio Bresciani/tt ?? Nano är supernöjd efter lördagens Melodifest­ivalfinal – nu väntar spelningar i Halmstad.
Bild: Claudio Bresciani/tt Nano är supernöjd efter lördagens Melodifest­ivalfinal – nu väntar spelningar i Halmstad.
 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Oskarström­sbon har planer på att släppa ett nytt album.
Bild: Jari Välitalo Oskarström­sbon har planer på att släppa ett nytt album.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden