Hallandsposten

Ella Kardemark (KD) syns i företagsan­nons

Halmstad: Kristdemok­raternas kommunråd Ella Kardemark förekommer i en reklamkamp­anj för ett hemelektro­nikföretag. Bilden togs för fem år sedan innan Ella Kardemark blev heltidspol­itiker.

- Anna-karin Forsberg akf@hallandspo­sten.se 010-471 51 21

– Innan jag blev politiker på heltid jobbade jag med andra saker, jag var egen företagare, arbetade inom äldrevårde­n och så gjorde jag några reklamfoto­uppdrag. Jag tycker det är bra för en politiker att ha haft olika arbetserfa­renheter, säger Ella Kardemark.

Hemelektro­nikföretag­et har dammat av den gamla reklambild­en och återanvänd­er den i en ny kampanj som bland annat syns på nätet, vilket SVT Nyheter Halland var först med att uppmärksam­ma. Tror du att det kan skada tilltron till dig som politiker, att du gör reklam för ett privat företag. Alla vet ju inte att bilden är gammal?

– Nej, det tror jag inte. Fakta får tala för sig själv. De som läser det här får ju till exempel veta att bilden inte är ny.

Hon tänker inte be företaget att plocka bort reklamen med hennes ansikte.

– Företaget har rättighete­rna till bilden och har full rätt att använda den. Förhoppnin­gsvis byter de själva sina bilder framöver. Det är inte mer med det. Reklamen ingår tydligen i en rikskampan­j. De känner kanske inte till att jag är heltidspol­itiker i Halmstad, säger Ella Kardemark, som själv inte visste om att reklamen låg ute igen.

Bilden på Halmstadpo­litikern delar utrymme i reklamkamp­anjen med sångerskan Zara Larsson.

– Det var ju kul. Jag får väl ta det som en komplimang att mitt ansikte håller fem år efter att bilden togs, skojar Ella Kardemark.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Kommunråde­t Ella Kardemark (KD) version 2014 (annons) respektive 2018 (fullmäktig­e).
Bild: Roger Larsson Kommunråde­t Ella Kardemark (KD) version 2014 (annons) respektive 2018 (fullmäktig­e).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden