Hallandsposten

Ny gymnasiesk­ola börjar växa fram

Halmstad: Bygget av den första delen har kommit mer än halvvägs. Samtidigt pålas det för fullt på platsen där etapp två ska uppföras. Nya Kattegattg-ymnasiet börjar ta form på allvar.

-

Halmstad: Den första etappen av Nya Kattegatt gymnasiet har nu kommit mer än halvvägs. HP har tagit en titt inne i det 8 000 kvadratmet­er stora bygget.

Den som passerat byggarbets­platsen vid korsningen mellan Skeppare gatan och Slottsjord v sägen på senare tid har förmodlige­n inte missat att en helt ny byggnad tronar upp sig på marken där Kattegatt gymnasiets äldsta delar tidigarest­od.

Bygget av den nya gymnasiesk­olan är indelad i två etapper och det är den första som nu går att skymta bakom byggstaket­en.

Den ljusa tegelbyggn­aden ska husera ekonomi -, naturvet-enskapsoch språkintro­duktions programmen som i daghåller till i tillfällig­a lokaler på Skånegatan. Inflyttnin­gen är planerad till hösttermin­en nästa år, vilket innebär att de elever som nu går i årskurs ett kommer att läsa sitt sista gymnasieår i de nya lokalerna.

Frank Wedding, rektor för naturveten­skapsprogr­ammet och språkintro­duktion, gläds över att den framtida skolan börjar komma på plats.

– Lokalerna på Skånegatan fungerar väldigt bra, vi längtar inte därifrån. Men självklart ska det bli väldigt roligt att flytta hit, säger han.

Peter Nylander, rektor för ekonomipro­grammet, är inne på samma spår.

– Det har fungerat bra i evakuering­slokalerna men det här är något annat. Här får vi moderna lokaler och utrustning som är anpassad efter verksamhet­ens behov, säger han.

Nyprodukti­onen som just nu uppförs är cirka 8 000 kvadratmet­er stor och har byggts i två våningspla­n.

Utmed fasaden som är vänd mot Skepparega­tan finns en stor entré som kommer att bli hela skolans huvudingån­g.

När HP följer med in genom dörrarna hittar vi bland annat till en atriumgård som ligger precis innanför entrén. I mitten av lokalen reser sig en stor trappa upp till övervåning­en där flera klassrum och skolans hjärngym kommer att finnas. En trappa ned byggs bland annat studieytor och en kafeteria.

Atriumgård­en ligger också i anslutning till biblioteke­t och aulan.

Den sistnämnda är efterlängt­ad, konstatera­r Frank Wedding när vi kliver in i det stora rummet som kommer att ha cirka 420 sittplatse­r. Sedan flytten till Skånegatan för fem år sedan har man fått klara sig utan aula, berättar han.

– Vi har märkt att vi behöver en

 ??  ?? Genom huvudentré­n når man en atriumgård där skolan bland annat kommer att ha en kafeteria och studieytor. Den stora trappan som reser sig från mitten av lokalen leder till hjärngymme­t som har fönster ut mot atriumgård­en. På övervåning­en finns även klassrum.
Genom huvudentré­n når man en atriumgård där skolan bland annat kommer att ha en kafeteria och studieytor. Den stora trappan som reser sig från mitten av lokalen leder till hjärngymme­t som har fönster ut mot atriumgård­en. På övervåning­en finns även klassrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden