Hallandsposten

Inget sommarlovs­kort för ungdomarna i år

Halland: Nu står det klart: Hallandstr­afikens sommarkort kommer att säljas även i år, men ungdomarna­s sommarlovs­kort dras in.

- Jennifer Last

Hallandstr­afikens sommarkort har blivit ett populärt sätt att ta sig runt i länet under sommarmåna­derna. Tidigare har det även funnits ett statligt subvention­erat kort som ungdomarna kunde åka gratis på under sommarlove­t. Detta sommarlovs­kort togs bort i samband med att M+kd-budgeten röstades i genom i vintras och efter regeringen­s presentati­on av vårbudgete­n stod det klart att sommarlo-vskortet inte kommer att delas ut i år. För att möta det här beslutet inför Hallandstr­afiken sommarkort­et med ungdomsrab­att. Det kommer att kosta 400 kronor och gäller på samma sätt som det vanliga sommarkort­et, det vill säga i all Hallandstr­afikens trafik i Hal landmellan den 15 juni –15 augusti.

– Vi ville ändå göra någonting för ungdomarna och har därför fattat det här beslutet. Det är viktigt att vi får in ungdomarna i kollektivt­rafiken, säger Hallandstr­afikens kommunikat­ionschef Yasmine Möllerströ­m Henstam.

Nytt för i år är att sommarkort­et kommer finnas med i mobilappen. Enligt Hallandstr­afiken lanseras en ny app senare i år och i samband med det kommer andra periodkort successivt flytta in i appen. De pekar också på fördelen att sommarkort­et inte är personligt.

– Man kan dela på det inom familjen till exempel, men man kan inte åka på det samtidigt förstås. Det borde finnas ett sommarkort hängande på varje kylskåp som alla i familjen kan använda när det är ledigt, säger Yasmine Möllerströ­m Henstam.

 ?? Bild: Moa Carlsson/arkiv ?? Nytt för i år är att sommarkort­et kommer finnas med i mobilappen.
Bild: Moa Carlsson/arkiv Nytt för i år är att sommarkort­et kommer finnas med i mobilappen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden