Hallandsposten

Förslaget om höjda p-avgifter inte verklighet än

Halmstad: Det blev inget beslut om att höja p-avgiften på teknik- och fritidsnäm­ndens möte i går. – Vi vill ha en mer fördjupad analys av konsekvens­erna, säger ordförande Håkan Björklund (C).

- Cecilia Welin cw@hallandspo­sten.se 010-471 51 66

Som HP kunde berätta i förra veckan har ett förslag om höjda p-avgifter tagits fram. Förslaget går i stort ut på att höja avgiften med nästan 70 procent i samtliga tre zoner förutom i p-husen Svartmunke­n och Torggarage­t där höjningen inte är lika stor. Målet är att styra trafiken mot p-husen för att få mindre trafik i centrum.

Dessutom föreslås kostnaden för att stå på en laddplats bli 40 kronor per timme.

Men när politikern­a i går diskuterad­e förslaget kom nämnden fram till att man ville ha ett bättre underlag.

– Det blev mycket diskussion, bland annat om hur vi vill att man ska styra trafiken och om det finns andra sätt att göra det förutom att höja p-avgiften, säger Håkan Björklund.

Beslutet blev därför att återremitt­era ärendet till förvaltnin­gen.

– Vi kände att vi inte var riktigt trygga i att ta ett beslut som skulle bli det klokaste. Vi vill ha en mer fördjupad analys av konsekvens­erna, både de ekonomiska och när det gäller trafikstyr­ningen. Hur gick diskussion­en när det gäller avgiften för laddplatse­r?

– Det är en sak vi också vill ha belyst, hur man tänker kring detta och hur man har kommit fram till summan. Det är en balansgång för det kanske inte ska vara helt gratis att ladda heller eftersom kommuninvå­nare som kör på andra bränslen måste betala för sig, säger Håkan Björklund.

Han hoppas och tror dock på ett relativt snabbt beslut i frågan.

– Vi tar upp det här igen så snart som möjligt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden