Hallandsposten

Karlsson och Falck till åttondelsf­inal i Vm-dubbeln

Supertalan­gen Truls Möregårdh åkte ur i andra omgången i VM. 17-åringen tappade 2–1 till förlust med 2–4 mot sydkoreane­n An Jaehyun. Bättre har det gått för dubbelpare­t Kristian Karlsson och Mattias Falck som är framme i åttondelsf­inal.

-

Han beskrivs som svensk bordtennis framtid. 17-årige Truls Möregårdh är talangen som ska få blågult att återigen bli den stormakt landet var under Jan-ove Waldner, Jörgen Persson och Mikael Appelgrens tid.

Före VM hyllades Möregårdh av just Jörgen Persson, som finns med i tränarstab­en under VM.

– Han kan bli rankad topp tio i världen, om han fortsätter med den här utveckling­en. Kanske kunna utmana kineserna. Han är väldigt hungrig och lägger nästan alltid extra tid efter träningarn­a. Spelmässig­t har han det, sade Persson.

I den första omgången i Budapest besegrade den 153-rankade svensken Hongkongs Ho Kwan Kit, som befinner sig på 79:e plats på världsrank­ningen.

Möregårdh fick en pangstart. gick fram till 3–0 i set, och skaffade sig två matchbolla­r. Men Ho kom tillbaka och knep två raka set. I det sjätte setet hittade dock den unge svensken tillbaka till storspelet och när han slog in matchbolle­n till 11–9 knöt han båda händerna och brast ut i ett stort segerjubel, påhejad av Jörgen Persson.

– Han är högt rankad, men jag slog honom i Soc i höstas i en liknande match där jag också hade 3–0 i set, säger Möregårdh.

Däremot tog det roliga slut mot An Jaehyun. Sydkoreane­n var den något bättre spelaren och vann med 3–11, 11-2, 11–13, 11-5, 11-8, 11-8.

Kristian Karlsson och Mattias Falck gick också vidare till andra omgången. Karlsson fick dock slita hårt mot skotten Gavin Rumgay. Först i skiljeset kunde han bärga segern, via avgörande 11–4.

– Han gjorde mig passiv, han har en väldigt bra serve och jag spred returerna, säger Karlsson.

Men i andra omgången tog singeläven­tyret oväntat stopp för Kristian mot polacken Jakub Dyjas, som vann med 4–1.

Falck hade inga problem med att besegra hemmaspela­ren Adam Szudi. Ungraren vann det första setet med 11-8, men sedan var det svensken för hela slanten fram till 4-1-seger.

Falck spelade senare under kvällen mot österrikar­en Robert Gardos, men den matchen avslutades först efter HP:S pressläggn­ing.

I dubbel står det stora svenskhopp­et till just Karlsson och vapendraga­ren Falck. Efter två till synes enkla 4-0-segrar mot ett par från Tjeckien och sedan ett från Singapore väntar åttondelsf­inal på onsdagen.

Halmstaddu­on ställs där mot sydkoreane­rna Jang Woojin och Park Ganghyeon.

” Han gjorde mig passiv, han har en väldigt bra serve och jag spred returerna.

Kristian Karlsson

 ??  ??
 ?? Bild: Per Hällstrom ?? 17-årige Truls Möregårdh är det stora framtidsna­mnet i svenskt pingis, men i VM i Budapest åkte supertalan­gen ut i den andra singelomgå­ngen.
Bild: Per Hällstrom 17-årige Truls Möregårdh är det stora framtidsna­mnet i svenskt pingis, men i VM i Budapest åkte supertalan­gen ut i den andra singelomgå­ngen.
 ?? Bild: Tibor Illyes ?? Mattias Falck och vapendraga­ren Kristian Karlsson är framme i åttondelsf­inal i dubbel.
Bild: Tibor Illyes Mattias Falck och vapendraga­ren Kristian Karlsson är framme i åttondelsf­inal i dubbel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden