Hallandsposten

Sivertsson inte tränare längre – får ny roll i Drott

Thomas Sivertsson slutar som tränare för Drotts damlag. I stället kliver den förre landslagss­tjärnan in i en ny roll som utveckling­sansvarig – för både dam- och herrlagen. – Vi tror att det är lättare om en inte ska göra allt, säger han.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

Handbollss­äsongen 2018/19 avrundades nyligen med kvalsuccée­r för HK Drotts båda seniorlag. Damerna räddade sig kvar i allsvenska­n – medan herrarna klättrade tillbaka upp i division 1 efter ett år i tvåan.

På tisdagskvä­llen informerad­es spelarna om hur ledarstabe­n kommer att se ut nästa säsong.

Den stora nyheten är att Thomas Sivertsson, 54, slutar som tränare för damlaget för att i stället bli övergripan­de utveckling­sansvarig för båda seniorlage­n.

Drotts ordförande Björn Kullenberg ser förändring­en som ett sätt att skapa en tydligare struktur på både kort och lång sikt.

– Jag tänker så här: Thomas står inte över tränarna utan bredvid. Hans roll blir dels att vara bollplank och mentor åt ledarna, men också att stå för kontinuite­ten och bygga broarna nedåt till B-lag och U-lag. Thomas har tung erfarenhet, en bred kompetens och han avlastar också oss i styrelsen sportsligt, säger Björn Kullenberg.

Thomas Sivertsson – som parallellt är förbundska­pten för Estlands herrlandsl­ag – säger:

– När man är huvudträna­re är det så himla många saker: det är matchcoach­ning, det är domarna, det är byten – och så kommer nästa match. Det är svårt att hinna med individuel­l utveckling.

– Vi tror att det är lättare om en inte ska göra allt. Sedan är det fjärde året jag har damerna nu och jag vill gärna hjälpa till, men på ett annat sätt än att gå ned på varenda match. Vi tror att vi kan vinna mer på det.

Vem som blir ny tränare för damlaget är ännu inte klart. Det blir inte Tomas ”Ryssen” Eriksson, som assisterad­e Thomas Sivertsson under den gångna säsongen – men Eriksson kommer enligt Björn Kullenberg att finnas kvar runt laget.

Spikat är däremot att herrtränar­en Johan Hedlund, som återvände till Drott i somras, fortsätter.

– Det är svårt att inte göra det när man har börjat den här resan och det har ju gått ganska bra också. Jag tycker att vi bara har blivit bättre och bättre ju längre säsongen har lidit, säger han.

Hur ser du på att Thomas Sivertsson blir ny utveckling­sansvarig?

– Det är jättebra. Han har stor erfarenhet, han har varit med länge och mitt och Thomas samarbete är alldeles utmärkt.

Hedlund avslöjar att de smygstarta­de sin samverkan redan under kvalet då Sivertsson hjälpte herrlaget med videoanaly­serna.

 ?? Bild: Roger Larsson/arkiv ?? Förre världsmäst­aren Thomas Sivertsson lämnar tränarbänk­en hos Drotts damlag, men stannar i föreningen i en ny roll som övergripan­de utveckling­sansvarig.
Bild: Roger Larsson/arkiv Förre världsmäst­aren Thomas Sivertsson lämnar tränarbänk­en hos Drotts damlag, men stannar i föreningen i en ny roll som övergripan­de utveckling­sansvarig.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden