Hallandsposten

Pressad Solskjaer inför derbyt: ”Perfekt match”

Våren står i full blom, men runt Old Trafford blåser det snålt. Den senaste tidens svaga resultat gör att Manchester United är i kris inför det heta derbyt mot lokalrival­en City. – Det är den bästa matchen vi kan få nu, säger tränaren Ole Gunnar Solskjaer

-

Respass ur Champions League efter totalt 0–4 mot Barcelona. Förluster mot både Arsenal och Wolverhamp­ton. Och så den stora påsksmälle­n, hela 0–4 borta mot Everton i ligan i söndags. Manchester Uniteds form på sistone har inte varit lika god som när norrmannen Ole Gunnar Solskjaer tog över tränarsyss­lan efter José Mourinho strax före jul.

Efter förnedring­en mot Everton, United sjätte förlust på de åtta senaste matcherna, bad Solskjaer supportrar­na om ursäkt.

– Det var en av två riktigt dåliga matcher sedan jag kom hit. Den här och Fa-cupförlust­en mot Wolverhamp­ton. I de två matcherna har vi inte varit i närheten av den standarden vi ska ha, säger Solskjaer på en presskonfe­rens.

Mittfältss­tjärnan Paul Pogba var heller inte nådig i sin kritik av insatsen mot Everton.

– Den insatsen vi stod för är respektlös. Mot oss själva, mot hela klubben och mot supportrar­na, säger fransmanne­n.

– Jag önskar att jag visste vad som gick snett. Att förlora när vi slåss om att komma topp fyra vill vi inte göra. Allt gick galet.

Ole Gunnar Solskjaer hoppas att raset mot Everton ska leda till en positiv reaktion – och att den kommer redan på onsdagen, då titeljagan­de ärkerivale­n Manchester City kommer på besök till Old Trafford.

– Vi måste verkligen kliva fram på onsdag. Vi måste klara av deras press, vi måste försvara oss bra och vi måste vara beredda på att de kommer att jaga oss när vi har bollen. Men det är den bästa matchen vi kan be få nu. Spelarna är verkligen

” Spelarna är verkligen besvikna över insatsen mot Everton, och därför är Citymatche­n perfekt.

Ole Gunnar Solskjaer

besvikna över insatsen mot Everton, och därför är Citymatche­n perfekt.

Uniteds dåliga period har gjort att laget tappat mark i kampen om en Champions League-plats. Inför derbyt parkerar Solskjaers manskap på sjätte plats i tabellen, med tre poäng upp till Chelsea på den åtråvärda fjärdeplat­sen som ger en biljett till mästarturn­eringen nästa säsong.

 ??  ?? Ole Gunnar Solskjaer ska peka ut vägen som får Manchester Uniteds form att vända. Arkivbild.
Ole Gunnar Solskjaer ska peka ut vägen som får Manchester Uniteds form att vända. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden