Hallandsposten

Ta pengar från Hem och ge till lekplatser­na

- Anders Kinch

Replik Apropå artikeln ”Lekplatser och grönytor förfaller när pengar saknas”, från HP 18/4

Halmstad kommun är fantastisk.

I torsdagens HP lät meddela att ”lekplatser och grönytor förfaller när pengar saknas i kommunens budget”. Det saknas cirka tio miljoner kronor, skriver HP.

Samma dag fick vi i brevlådan en skrift från Hem (Halmstad Energi och Miljö) som stolt berättade att det kommunala bolaget kunnat ge tillbaka nästan 100 miljoner kronor till ägarna, Halmstads kommun, som ett resultat av 2018 års verksamhet. Man kan undra vart dessa pengar tar vägen.

När nu Hem ger kommunen 100 miljoner mer än planerat så borde man kanske kunna ta tio av dessa till att hålla hyfsad kvalité på lekplatser för barnen. Att grönytor och lekplatser till barn förfaller för att man säger sig inte ha tillräckli­g med pengar samtidigt som Hem ger kommun 100 miljoner mer än beräknat, verkar inte rimligt. Det är väl fantastisk­t!

Finns det någon helhetssyn någonstans? Känner man möjligen till begreppet resursallo­kering? Alternativ­t skulle man kunna återbetala dessa 100 miljoner till sina kunder som man uppenbarli­gen debiterat för mycket. Eller är det meningen att även sophanteri­ngen och inte bara HFAB ska vara med och betala flygplatse­n?

Betyder detta i så fall att subvention­ering av flygplatse­n sker på bekostnad av grönytor och lekplatser för barnen i Halmstad?

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Flera lekplatser och grönytor har förfallit runt om i kommunen.
Bild: Jari Välitalo Flera lekplatser och grönytor har förfallit runt om i kommunen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden