Hallandsposten

Almir Ljutovac tar över som tränare för Hylte/halmstad

Han har tagit Sm-guld och varit både spelare och assisteran­de tränare i det svenska herrlandsl­aget. Nu tar Almir Ljutovac, 32, över som tränare för Hylte/halmstad. – En spännande utmaning, säger han.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

För tre veckor sedan beslutade guldtränar­en Per-erik ”Perra” Dalqvist att bryta kontraktet för att i stället börja jobba på riksidrott­sgymnasiet i Falköping.

På torsdagen blev det officiellt vem som tar över som herrtränar­e i Hylte/halmstad.

Almir Ljutovac, svensk mästare i Falkenberg­s VBK och med sex landskampe­r på meritlista­n, är den som klubben vill satsa på.

– Almir har ett gediget kunnande från volleyboll­planen och vi vet hur grymt intelligen­t han var som spelare. Dessutom är han taktisk och analytisk, säger Mårten Johansson, sportchef i Hylte/halmstad.

Ljutovac kommer ursprungli­gen från Habo och spelade där i sex säsonger innan han tog klivet över till Falkenberg. 2015 lade han skorna på hyllan.

Kort därefter utsågs han till assisteran­de tränare till Johan Isacsson, dåvarande förbundska­ptenen för det svenska herrlandsl­aget, men har inte haft några tränaruppd­rag de tre senaste åren.

– Många tror kanske att vi har gjort en superchans­ning, men jag känner mig otroligt trygg med Almir och vi har fått bra respons från spelarna, säger Johansson.

Hylte/halmstad förlorade Sm-finalen mot Linköping i våras och tappar flertalet spelare – däribland landslagsp­assaren Victor Nielsen till Sollentuna och Anton Ribom till ärkerivale­n Falkenberg. Dessutom lär varken poängkunge­n Nicholas Goodell eller Adam Bradbury komma tillbaka.

– Det känns som en spännande utmaning att träna Hylte/halmstad. Jag är prestigelö­s, men vet hur volleyboll ska spelas utan att för den skull låta självsäker, säger Almir Ljutovac.

Han fortsätter:

– Jag såg två av Sm-finalerna i våras och tyckte att Linköping var bättre på att hantera de enkla grejerna. Det är viktigt att göra det enkla riktigt bra och ta tillvara på lägena.

Ljutovac jobbar som lärare på Söderskola­n i Heberg och kommer att kombinera den tjänsten med tränarjobb­et i Hylte/halmstad.

Kontraktet är på ett år.

Hur känns det som falkenberg­are att träna Hylte/halmstad?

– Jag har inte haft någon nära relation med klubben sedan jag slutade och ser det inte som ett svek. Det känns inte konstigt alls.

 ??  ??
 ?? Bild: Johan Persson ?? Tidigare Falkenberg­sspelaren Almir Ljutovac blir ny tränare i Hylte/halmstad.
Bild: Johan Persson Tidigare Falkenberg­sspelaren Almir Ljutovac blir ny tränare i Hylte/halmstad.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden