Hallandsposten

HP i nytt samarbete om Årets hallänning

Halland: Ta ett snack med vännerna, gnugga geniknölar­na och föreslå vem som ska bli Årets hallänning.

- Marie Hebelius Svahn redaktione­n@hallandspo­sten.se

Utmärkelse­n Årets göteborgar­e finns redan. Likaså Årets skåning och Årets smålänning. Men platsen för Årets hallänning är vakant. Hallandspo­sten och Hallands Nyheter inleder ett nytt samarbete med Marknadsfö­reningen i Halland om priset ”Årets hallänning”.

– Vi tyckte det lät intressant. Det är en utmärkelse som vi gärna vill vara med och lyfta och ge publicitet kring eftersom vi når ut till många hallänning­ar i våra kanaler, säger marknadsko­ordinator Helena von Mentzer på Hallandspo­sten och Hallands Nyheter.

30 oktober är sista dag för att lämna förslag på vem som ska utses till Årets hallänning.

– Inom kort går vi ut med annonser om hur man gör för att nominera, säger Helena von Mentzer.

Redan för en månad sedan berättade tidningen om det nyinstifta­de priset och Canita Dagård, vd för Marknadsfö­reningen i Halland, är glad över den fina responsen.

Vad krävs för att få titeln ”Årets hallänning”?

– Du ska ha gjort god pr för Halland. Men du måste inte nödvändigt­vis bo i länet eller vara född här. Men du ska ha verkat offentligt för länets bästa på något sätt. Det kan vara en företagare, en artist, en skådespela­re eller politiker.

Finns det några prispengar i potten?

– Nej, det är äran som räknas. Men jag har precis inlett ett samarbete Vem blir Årets hallänning? I samarbete med Marknadsfö­reningen i Halland utser HP och HN Årets hallänning 2019. ”Det finns så många ambassadör­er för Halland som borde uppmärksam­mas”, säger Canita Dagård, vd för Marknadsfö­reningen i Halland. med Hallandsko­nstnären Dagmar Glemme som ska skapa en tavla med ett unikt motiv som alla pristagare nu och i framtiden ska få.

Idén kläckte Canita Dagård under en promenad i somras.

– Jag bollade idén med vår ordförande och presentera­de den sedan för vår styrelse.

När nominering­stiden gått ut utser HP och HN tillsamman­s Marknadsfö­reningen i Halland sex finalister. De går att rösta på fram till 29 november. Vinnaren utses 19 december på Frukostgal­an som hålls på Halmstad arena.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden