Hallandsposten

Tränaren Ljungberg hyllas: ”Kommer bli enorm i Arsenal”

Fredrik Ljungberg sätter allt större avtryck som tränare i Arsenal. Nu jämförs den förre Hbk-stjärnan med sin tidigare tränare, Arséne Wenger. – Jag tror att han kommer bli enorm i Arsenal de kommande åren, säger den förre Arsenal-spelaren Cohen Bramall t

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010–471 51 41

Fredrik Ljungberg har fått en bra start på tränarkarr­iären i Arsenal.

Efter att ha imponerat som U23coach i Premier League-klubben, där den förre HBK- och landslagss­tjärnan firade stora framgångar och var en viktig del av ”The Invincible­s” som spelare, ersatte Ljungberg i somras Steve Bould som assisteran­de tränare i A-truppen till spanske managern Unai Emery.

Där utgör Ljungberg tillsamman­s med Steve Bould (som gick andra vägen och blev U23-tränare) och Ben Knapper, som ansvarar för Arsenals utlånade spelare, ett så kallat övergångs-team med uppgiften att integrera akademispe­lare i A-truppen.

Enligt sajten The Athletic tar och får Ljungberg alltmer ansvar i seniortrup­pen och nämns allt oftare som en framtida kandidat som manager i Premier League-klubben.

Precis som spelare ju längre karriären led utmärker sig tränaren Fredrik Ljungberg för sin noggrannhe­t för detaljer.

Svensken ska ha börjat studera spanska för att förstå alla nyanser i samtalen med Arsenals spanske manager Unai Emery.

Enligt The Athletic brukar Ljungberg anmäla sig frivilligt för att hålla i övningar när spelare vill träna extra, han går igenom klipp i omklädning­srummet med ett par spelare inför matcher, han håller i matchlikna­nde förberedel­ser på uppvärmnin­garna inför matcherna och när unga spelare är på väg att bytas in är det Fredrik Ljungberg som ger de sista instruktio­nerna.

Den tidigare Arsenal-spelaren Cohen Bramall, som spelade några A-lagsmatche­r under åren 2017–2019, hade Ljungberg som tränare i U23-laget. Och han öser lovord över den förre Hbk:aren.

– Jag har jobbat med Arséne Wenger, jag har jobbat med Unai Emery. Jag har jobbat med stora tränare och för mig är Arséne och Freddie de bästa jag har haft, säger ytterbacke­n till The Athletic.

Enligt Bramall är Fredrik Ljungberg både hungrig på att lära sig nya saker och att lära ut och har samma fotbollsme­ntalitet som Arséne Wenger.

– Jag tycker att Freddie har allt. Jag tror att han kommer bli enorm i Arsenal de kommande åren.

Ljungbergs förre Arsenal-lagkamrat Lee Dixon säger sig inte vara överraskad att Ljungberg blivit tränare, men tycker inte han behöver ha bråttom.

– Det Freddie får med Unai är tid att komma in i det – och se och lära lite utan pressen.

 ?? Bild: Eddie Keogh ?? Fredrik Ljungberg instruerar Arsenal-talangen Bukayo Saka under en Premier League-match.
Bild: Eddie Keogh Fredrik Ljungberg instruerar Arsenal-talangen Bukayo Saka under en Premier League-match.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden