Hallandsposten

HBK:S guldjakt – kan nå historisk Europaplat­s

Halmstads BK gör upp med storklubba­rna Malmö FF och Hammarby om Sm-guldet för P17 – i en direkt avgörande sista omgång. I potten finns också en historisk Europacupp­lats. – Det är en stor match, säger mittbacken Eric Svensson.

- Fredrik Jonsson

Efter en stark säsong i U17 Allsvenska­ns slutspelss­erie (spelare födda 2002) är det upplagt för stor dramatik i den sista omgången.

HBK ligger trea, en poäng bakom serieledan­de Malmö FF och tvåan Hammarby – och möter MFF på hemmaplan på söndag.

Vinner HBK samtidigt som Hammarby tappar poäng (mot nästjumbon Sirius) kan laget titulera sig svenska mästare.

– Jag ser fram emot det. Det är en stor match. Malmö kan också vinna om de vinner mot oss medan vi har lite svårare eftersom Hammarby behöver tappa, men vi ska så klart gå för det, säger mittbacken Eric Svensson.

I potten finns även en plats i Uefas Youth League för 18-åringar nästa säsong för laget som blir mästare.

En turnering som HBK aldrig varit med i förut – och som skulle vara en fjäder i hatten för klubben och dess ungdomsver­ksamhet att nå.

– Ja, de största klubbarna satsar ju på det och nu toppar Malmö sina lag så mycket som möjligt precis som Hammarby gjort de sista rundorna här. För dem är det oerhört prestigefu­llt att få spela Europamatc­her. Vi tar det mer som en bonus. Vi är glada att vara i den här slutspelss­erien och få de här matcherna, säger U17-tränaren Robert Nordström.

HBK planerar inte heller att lyfta ner vare sig Taulant Peci eller Melvin Sjöland från U19-laget utan vill ge laget som tagit sig så här långt förtroende­t.

Hur skulle du karaktäris­era det här laget?

– Väldigt bra sammanhåll­ning. Det är 4-4-2-tänk, det är ingen som överdrivet sticker ut utan det är hela laget, säger Eric Svensson.

Som dock själv sticker ut – som lagets bästa målskytt med 11 mål på 12 matcher som mittback.

– Det är kul. Jag har inte känt på att ligga så högt upp i skytteliga­n innan. Men jag är strafflägg­are och har gjort alla mål på fasta situatione­r.

Eric Svensson tycker det är lärorikt att möta storlagen, men räds dem inte.

– Det är bara kul att mäta sig med de bästa och se hur man ligger till.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Eric Svensson och övriga i HBK:S U17-lag kan vinna Sm-guld på söndag.
Bild: Jari Välitalo Eric Svensson och övriga i HBK:S U17-lag kan vinna Sm-guld på söndag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden