Hallandsposten

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Du som drömmer om 41 miljoner ska inte spika Macelleria och Milligan’s School – för det har jag och merparten av spelarkåre­n gjort ...

Mina ambitioner är att få en ”sjua” som ger kring 40 lax och att jag tar ledningen i V75-cupmästare­n.

Ja, jag är en av fyra finalister i Guidens ”V75 Cupmästare 2019” och de tre andra är Svante Båth, Kenneth Haugstad och Jörgen Westholm.

Vi har tagit oss till finalen genom att ta hem försöksomg­ångarna genom att tippa bäst. Finalspele­t inleds nu med V75 på Romme och avslutas 28:e december på just Romme

Ja, det finns mycket prestige med i bilden.

41 miljoner i jackpot

Efter den extremt svåra V75-omgången på Åby ligger det 41 miljoner i 7-rättspotte­n, så det är bäddat för hög omsättning.

Visst, det är ingen lönehelg, dock en mini sådan då pensionäre­rna får sin ”lön” 18:e och 19:e – och det är många äldre som gillar det här med V75.

Macelleria (avd 1) och Milligan’s School (avd 3) är stora favoriter och mångas singelstre­ck.

Jag är också på den linjen. Det är två bra hästar för klassen och de har haft tur i spårlottni­ngen – i båda loppen kan det bli tidig ledning och i den positionen blir favoritern­a svårfångad­e.

Starkt Solvalla-kallblod

Daniel Redén slutar aldrig att förvåna oss, så det här med att han nu har en V75-favorit i ett kallblodsl­opp är liksom bara en del i hans fantastisk­a tränarkarr­iär.

En given spik för många men jag har valt att dubbla systemet med Sm-tvåan Järvsöodin. Han står perfekt inne i klassen med knappt 3 400 upp till gränsen – det tack vare att han bara blev sexa i den senaste starten.

Jan-olov Perssons sexåring är stark och tar hingsten sin 21:a seger i karriären kommer han att rensa riktigt bra.

I övrigt; två hästar har imponerat stort på mig i år och det är Campo Bahia och Face Time Bourbon, i lördags vinnare av Europaderb­yt på Vermo. Ja, jag hoppas han kommer till Sverige nästa år.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden