Hallandsposten

Elon Sjöholms firar ett halvt sekel i Halmstad

Halmstad: Elon Sjöholms har visserlige­n bara funnits på Flygstaden i fyra år men företagets historia sträcker sig betydligt längre tillbaka än så. I helgen firar den anrika butiken 50-årsjubileu­m.

- Jerry Carlsson

Det var Gudrun och Gunnar Sjöholm som öppnade Electrolux­butiken på Köpmansgat­an 1969.

Några år senare flyttade butiken till Skolgatan där den fanns fram till senare delen av 1980-talet då flyttlasse­t gick till Söndrumsvä­gen.

– Det var dock ingen idealisk plats att driva en butik på. Det fanns bara ett fåtal parkerings­platser som ofta upptogs av den närliggand­e bilfirman och dessutom var lokalen liten. Därför blev vi mycket glada när vi fick möjlighet att flytta in i nya och större lokaler på Kristinebe­rgsvägen. Här kunde vi växa, säger Magnus Wictor, vd för Elon Sjöholms.

I dag omsätter butiken cirka 25 miljoner om året, vilket Magnus Wictor betecknar som ett gott resultat.

– Konkurrens­en är självklart stentuff. E-handeln växer sig allt starkare även inom vår bransch och spelregler­na förändras ständigt. Vi kommer aldrig att kunna erbjuda lika låga priser som e-handelsked­jorna utan måste fokusera på andra värden.

– Jag tror att våra kunder uppskattar vår service och de kunskaper som våra medarbetar­e besitter, säger han.

Kedjan Elon genomgår en förändring­sresa.

– Målsättnin­gen är bland annat att i större utsträckni­ng nå yngre målgrupper. Vi har tagit fram en ny och mer tidlös logotyp och planerar att utöka vårt sortiment med exempelvis solceller, belysning, säkerhetsp­rodukter och mobiltillb­ehör.

– Dessutom vill vi förstärka den hemtrevlig­a känslan i butikerna genom att exponera våra produkter på ett mer genomtänkt och tilltaland­e sätt. Vi vill göra vad vi kan för att kunden ska välja att handla hos oss.

I går inleddes 50-årsfirande­t som pågår hela helgen.

Det kommer att bjudas på kaffe och tårta, tävlingar och aktivitete­r.

– 50 år är en lång tid och det är få butiker som lyckas överleva i så många år. Jag tror dock att vårt koncept kommer att vara vägvinnand­e även i framtiden, säger Magnus Wictor.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Säljaren Jan Tegge och vd:n Magnus Wictor laddar för helgens firande på Elon Sjöholms.
Bild: Jari Välitalo Säljaren Jan Tegge och vd:n Magnus Wictor laddar för helgens firande på Elon Sjöholms.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden