Hallandsposten

Bengt G Johansson

- Alf Andersson

Efter en längre tids sjukdom har Bengt G Johansson lämnat oss i djup saknad och med fulla minnesarki­v. Våra tankar går nu naturligtv­is till Bengts familj och vi önskar er, trots saknaden, ett gott fortsatt liv.

Jag hade själv förmånen att få dela mycket av Bengt G:s liv, dels som arbetskamr­at under många år, dels genom den djupa vänskap som uppstod mellan oss under årens lopp. Här fanns våra gemensamma intressen för djur och natur, skog och vatten. Vi delade även kreativite­tsförmågan, nyfikenhet­en, livslusten, matintress­et och humorn.

Bengts hem var alltid öppet för mig och den värme som han och hustrun Kristina utstrålade är oförglömli­gt.

Bengt G Johansson var en intensiv människa som egentligen hade behövt ett flertal liv för att fullfölja alla ideer och projekt. Det han gjorde och engagerade sig i, det blev rejält utfört. Han brukade säga att en tioårsperi­od var lämplig för att uttömma ämnet. Han blev genom dessa perioder under åren en framståend­e fotograf, en auktoritet inom den snabbt växande databransc­hen och en ledande person inom Svenskt Sportfiske med betoning på fiskevård.

Genom artiklar i press och bokutgivni­ng inom våra intresseom­råden, samarbetad­e vi under många år. Detta resulterad­e i flertalet resor tillsamman­s till underbara platser på klotet, och här finns kanske mitt starkaste minne av Bengt G. Vi satt en gång en natt framför en lägereld vid Laslui Lake i Brittish Columbia långt, långt borta från civilisati­onen, endast omgivna av naturens egna andetag. De omgivande bergen låg i nattens skuggor och på himlen sprakade norrskenet. Här kom vi varandra nära.

 ?? Bild: Jari Välitalo/arkiv ??
Bild: Jari Välitalo/arkiv

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden