Hallandsposten

Ordkrig om inställd spelning

Halmstad: Artisten Frej Larsson skyller på polisen när hans spelning i Halmstad inte blir av. Nöjesställ­et har inte ens någon bokning med artisten och polisen svär sig fri. Men fansens dom är hård och då är det polisen som sitter med Svarte Petter.

- Jan Stohr jas@hallandspo­sten.se 010-471 51 47

Det krävs inte mycket för att uppnå stormstyrk­a på sociala medier. Dolda bakom halvt identifier­bara alias slungar folk ur sig nästan vad som helst.

Och om fienden blir gemensam stiger tonläget.

Det senaste makabra exemplet är signerat skandaloms­usade artisten Frej Larsson. På onsdagskvä­llen skrev han på Instagram i sin profil @frejlarsso­n att han fått besked från ansvariga på Halmstad Live att ”Halmstadpo­lisen fått spelningen nedstängd”.

Frej Larsson kommentera­de beskedet med: ”Vi försöker just i detta nu förstå hur kommunikat­ionen mellan bokaren och polisen har gått till.”

Fansens reaktion saknar proportion­er och polishatet som flödar i artistens kommentars­fält är skrämmande.

Bland raden av mer eller mindre uttalade hot mot polisen finns bland annat någon som ska ta med sig kompisarna och ”filéa” poliserna. Kopplingen till just det uttrycket finns i en nyligen avkunnad Hovrättsdo­m.

Polisområd­eschef Mats Palmgren förklarar att polisen tog kontakt med Halmstad Live, men inte alls agerat för att stoppa artisten.

– Syftet var att informera oss, helt enkelt höra hur de tänkt kring detta så att vi kunde ta in det i vår lägesbild. Arrangören ställde sig då helt frågande till uppgiften och sade att de inte alls hade någon sådan konsert planerad. Det är absolut inte polisen som stängt ner detta, förklarar han.

” Det är absolut inte polisen som stängt ner detta. Mats Palmgren, polisområd­eschef

Hallandspo­sten har sökt såväl Halmstad Live som Frej Larsson. Frej Larsson öppnade för att tidningen skulle kunna ställa Frejlarsso­n. frågor, men har sedan inte återkommit med svar på om han verkligen varit bokad för en spelning på Halmstad Live. Halmstad Live har i dag en föreställn­ing med Tobbe trollkarl. På olika webbsidor har man kunnat läsa om Frej Larssons kommande framträdan­de, med uppgift om att det skulle vara på Halmstad Live. Informatio­nen har bland annat innehållit: ”Efter utsålda hus i alla städer är nu turen kommen till smutsens huvudstad – Halmstad.”

Innehållet i informatio­nen har vidare beskrivit att artisten: ”hyrt en liten mysig bordell i Halmstad där vi ska göra ett horhus i tresteg. Alla är på plats. En hel skolklass med Sveriges bästa horfnask rappar på scenen.”

Förutom musiken är Frej Larsson omskriven för att nyligen ha fällts i Hovrätten för hot mot tjänsteman, sedan han lagt upp en bild på Instagram med en fisk han döpt efter en kvinnlig polis som skulle ”filéas”.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden