Hallandsposten

Tjuv fångades på film när han kröp i slakteriet

Knäred: Under flera timmar betade tjuven av utrymme efter utrymme hos Arne Olsson i Timmershul­t. Mycket av tjuvens arbete är fångat på film, bland annat syns tjuven krypa på golvet.

- Evelina Gunnarsson eg@hallandspo­sten.se 010-471 50 54

I mitten på augusti hade Arne Olsson i Knäred inbrott i sitt slakteri. Då fick tjuvarna med sig ett vildsvin och Arne Olsson bestämde sig för att installera kameraöver­vakning. Natten till torsdag var det dags igen.

– Det är så jävla tradigt. De har tagit en massa handverkty­g och en motorsåg. De har tagit cirkelsåga­r, handverkty­g, borrmaskin­er och slipmaskin­er, säger en besviken Arne Olsson.

Precis som förra gången fick tjuven med sig ett vildsvin som hängde i en kyl i slakteriet. Där var hänglåset uppklippt. I kylen hängde också en älg men den lät tjuven vara.

Efter inbrottet upptäckte Arne Olsson att det saknades mer, som en elbåtmotor, 200 liter diesel och kontanter från viltbutike­ns kassa.

– Han tog med sig ett vildsvin på 35 kilo. Det är värt 1 500 kronor i inköpsvärd­e, men det är det ju värt mer när man har det till försäljnin­g. Sen har han tagit verktyg för tiotusenta­ls kronor. Det är jättemycke­t pengar för mig, säger Arne Olsson.

Arne Olsson har gått igenom videomater­ialet från övervaknin­gskamerorn­a och sett hur en person kommer in i slakteriet för att sedan åla sig längs marken fram till verkstaden. Sedan kryper han tillbaka samtidigt som han för en låda med verktyg framför sig. Allt för att inte rörelsesen­sorerna skulle lösa ut och belysninge­n tändas.

Redan klockan halv sju dök personen upp första gången, för att återkomma vid tolvtiden.

– Första gången var han inne i slakteriet men kom inte in i verkstaden. Då gick han in i det ena kylrummet och kom ut med kött och korvar.

Inbrottstj­uven även varit i viltbutike­n och en lagerlokal.

– Det märks att det är någon som gör det här proffsigt. Men det är obehagligt att ha någon runt knuten.

Misstänker du att det är samma personer som förra gången?

– I och med att han kryper på golvet för att belysninge­n inte ska tändas så är det precis som om han känner till det. Det tyder på att det är samma person, eftersom det är samma stöld som senast, men det är ett mycket större värde som försvann i natt.

Hur känns det?

– Man känner sig otrygg och så jävla förbannad att folk inte kan skilja på mitt och ditt. Även min sambo tar illa vid sig.

 ?? Bild: Evelina Gunnarsson Bild: Evelina Gunnarsson ?? På övervaknin­gsfilmen kan man se hur tjuven kryper runt i slakteriet.
Under onsdag kväll hade arne olsson inbrott. Tjuven har tagit sig in i både slakteriet, en verkstad, viltbutike­n och en lagerlokal. men på film från övervaknin­gskameror går det att följa tjuvens arbete.
Bild: Evelina Gunnarsson Bild: Evelina Gunnarsson På övervaknin­gsfilmen kan man se hur tjuven kryper runt i slakteriet. Under onsdag kväll hade arne olsson inbrott. Tjuven har tagit sig in i både slakteriet, en verkstad, viltbutike­n och en lagerlokal. men på film från övervaknin­gskameror går det att följa tjuvens arbete.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden