Hallandsposten

Lågan tändes hos Drott efter seger i nykomlings­mötet

Frågan var vilken väg Drott skulle ta? Efter 34-27 i nykomlings­mötet i nybyggda Lågehallar­na i Hörby ser svaret ut att bli – uppåt. – Vi hade tufft mot Lågan i fjol, men nu känns det jättebra, säger Drotts tränare Johan Hedlund.

-

Lågan vann division 2 före Drott förra säsongen sedan lagen vunnit varsin match mot varandra.

Den här gången var det inget snack vilket lag som var bäst.

– Känslan är att vi har gått framåt medan Lågan har stått still, funderar Johan Hedlund, som var nöjd med kvällen på skånsk mark.

– Det enda som inte riktigt fungerade var väl försvarssp­elet. Där måste vi vara mer noggranna och fokuserade, men vi lär oss hela tiden.

” Känslan är att vi har gått framåt medan Lågan har stått still.

Drott var segstartat och kom inte alls i gång i början, men gjorde ett ryck mitt i halvleken när underläge 6–7 via fem raka mål blev 11–7.

Ett försprång de för dagen vitröda gästerna höll fram till paus sedan Calle Almander gjort 17–13 på straff i den sista sekunden.

Drott rivstartad­e därefter den andra halvleken då målvakten Johan Gustavsson gjorde tre strålande räddningar, varav en på straff, samtidigt som Emil Almander satte två raka mål, Daniel Hagström kontrade in 20-13 och Theo Andersson Hjert snurrade sig fram till 21–13.

Det blev avgörande.

Visst, Lågan ökade trycket, lyckades bättre offensivt, men kom aldrig närmare än 22–27 med drygt tio minuter kvar. I stället kunde Drott hålla undan och till slut vinna med sju bollar.

– Vi fick en väldigt bra start på den andra halvleken och det kändes skönt med tanke på vad vi pratade om i omklädning­srummet. Lågan kröp lite närmare, men det kändes aldrig som om det var någon fara.

Kantspelar­na Daniel Hagström och Erik Ekstrand vara vassa framförall­t i den första halvleken, men hade fingrar med i spelet även när Drott ryckte ifrån efter paus. Hemmalaget­s stora stjärna Casper Lundh blev bäste målskytt med elva fullträffa­r medan Hagström stannade på nio.

– Det lossande verkligen för Daniel i kväll och här visade han vilken hög nivå han håller, men sedan är det flera som gör honom bra, tycker Hedlund.

Närmast väntar nu ny match för Drott på tisdag då ett annat bottenlag står på andra sidan i Halmstad arena – S-hof.

Johan Hedlund, tränare i Drott

?? Bild: Jari Välitalo ?? Daniel Hagström (delvis skymd) gjorde en storstilad insats och gjorde nio mål när Drott vann borta mot Lågan.
Bild: Jari Välitalo Daniel Hagström (delvis skymd) gjorde en storstilad insats och gjorde nio mål när Drott vann borta mot Lågan.