Hallandsposten

Ett Hammers på villovägar – då åker dagboken fram

Hamnar Halmstad Hammers i en svacka vet tränare Fredrik Johansson vad som måste göras. Mycket tack vare dagboken. – Jag skriver dagbok varje dag, men det är mest det positiva som hamnar där, säger han.

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se

” Det går att gå tillbaka och verkligen kolla om vi har gjort allt som vi har sagt att vi skulle göra.

Det kan hända mycket både på träning och match och det är inte alltid man kommer ihåg allt när det behövs. Det har Fredrik Johansson, tränare i Hammers bot på.

– Eftersom det händer mycket i laget brukar jag skriva dagbok varje dag, säger han.

I dagboken hamnar noteringar om hur laget har uppträtt, om någon spelare varit extra het men också tankar om framtiden. För att plocka fram några.

– Jag går ofta tillbaka och kollar vad vi har gjort bra en viss period, framför allt om vi har hamnat i en liten svacka och behöver hitta tillbaka igen, säger Johansson och fortsätter:

– Då går det att dra slutsatser vad vi har tummat på och vad vi måste göra bättre. Det är mest positiva saker som hamnar i dagboken.

Hammersträ­naren beskriver dagboken som ett slags värdegrund­sarbete.

– Det går att gå tillbaka och verkligen kolla om vi har gjort allt som vi har sagt att vi skulle göra, säger han.

Att Johansson gärna återkommer till ödmjukhet och moral är kanske inte så konstigt. Både spelare och ledare trycker på hur viktiga delar de är i Halmstad Hammers spel.

– Kikar man till exempel på Boråsmatch­en så låg vi under men kom tillbaka och vände matchen. Samma sak i onsdags mot Hanhals, där vi inte gjorde någon bra match men ändå kom tillbaka från underläge fyra gånger och sedan lyckades ta bonuspoäng­en i förlängnin­gen, säger Johansson.

Fredrik Johansson

– Där har vi moralen som den gemensamma nämnaren. Jag brukar säga att ”jag hatar inte att förlora, men jag älskar mer att vinna”.

Kanske är det så att dagboken åker fram i helgen för att kika på hur laget ska studsa tillbaka från en mindre bra insats, till toppmötet mot Kallinge/ronneby på bortais på söndag.

– I takt med att det går så bra för oss blir det också en helt annan kravbild på oss. Bonuspoäng­en senast kan bli nog så viktig framöver och det gäller att plocka varje poäng som går. Men man måste komma ihåg att det inte finns några lätta matcher i denna serie, säger Johansson.

Alla spelare är disponibla till matchen mot Kallinge/ronneby men laget spikas först efter lördagens träning.

– Vi måste vara med de första fem minuterna i varje period. Jag räknar med att de kommer att sätta hög press på oss och är det någon gång vi måste vara discipline­rade i vårt spel så är det i denna matchen, säger Johansson och fortsätter:

– Vi kan inte släppa eller tumma på offensiven för då kommer de att straffa oss direkt och vi måste vara noggranna i boxplay för de är riktigt vassa i powerplays­pelet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden