Hallandsposten

Vilde Steinlund: ”Det blir grisigt...”

Hon är inne på sitt tredje år som långpendla­re till civilekono­mstudierna i Växjö. Det första från Karlskrona, men numera från Halmstad. Men det hindrar inte HK Drotts mittsexa Vilde Steinlund från att satsa vidare på handbollen.

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se

– Jag åker väl två, tre gånger i veckan mellan Halmstad och Växjö och vägen till Ljungby är inte rolig. Men till våren tar jag en kandidatex­amen, säger Vilde som kom till Drott inför förra säsongen och blivit en viktig pjäs i LarsMagnus-jönssons lagbygge, dels som försvarskl­ippa, dels som mittsexa.

Det är sista träningen inför lördagens allsvenska damderby mot Aranäs som HP-TV sänder.

– Det är alltid kul och lite extra med derbyn. Det kommer att bli grisigt, men det vet vi om så vi är beredda.

Träningen avslutas med innefotbol­l, men alla är fokuserade på vad som krävs mot ett hårdsatsan­de Aranäs.

För Drotts del handlar det om att hitta tillbaka till vinnarspår­et, där det efter de två inledande segrarna bara har blivit två poäng på de följande matcherna.

– Men jag tycker att vi åtminstone skulle haft åtta poäng sett till att vi hade sekunderna mot oss både mot Nacka och Guif Eskilstuna med en respektive fyra sekunder kvar, inflikar tränare Jönsson.

Vilde Steinlund håller med: – Vi klev in i serien som underdog, men när det gick så bra i början satte vi högre press på oss själva och då har det låst sig. Nu måste vi hitta tillbaka till det enkla spelet i stället för att köra olika spelkombin­ationer som vi inte behärskar.

– Det handlar mycket om att inte bjuda på enkla misstag, sätta våra lägen och inte minst – få igång vårt kontringss­pel där vi själva nu i stället har åkt på många baklängesm­ål.

För egen del har Vilde också märkt en tuffare bevakning efter de inledande matcherna.

– Ja, det är inte lika mycket ytor som tidigare. Men det spelar ingen roll vem som gör målen, huvudsaken är att vi vinner.

Den unga mittsexan har dragits med ryggproble­m, vilket har medfört att hon inte har kunnat köra för fullt i träningen på gymmet.

– Därför försöker jag också spara henne lite så att hon inte ska behöva spela både försvar och anfall. För annars är hon, i mina ögon, definitivt en av seriens tre bästa mittsexor som vi måste kunna utnyttja bättre, påpekar Lars-magnus.

Aranäs – med målsättnin­g att ta sig upp i högsta serien – har inlett knackigt. Men kapacitet finns där med spelare hämtade från just SHE i Matilda Lundström och Emelie Batista.

– Det är ett lag med helt andra resurser, men som därför också har all press på sig.

 ?? Bild: Johan Persson ?? Vilde Steinlund ser fram emot Hallandsde­rbyt mot Aranäs.
Bild: Johan Persson Vilde Steinlund ser fram emot Hallandsde­rbyt mot Aranäs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden