Hallandsposten

Drömlottni­ng för svenskduo i Champions League-kvartar

Kvarts- och semifinale­rna har lottats i damernas Champions League. För Hedvig Lindahl och Fridolina Rolfö i Wolfsburg väntar överkomlig­t motstånd i form av Glasgow City. Desto tuffare blir det för Amanda Ilestedts Bayern München som ställs mot Lyon.

- TT

Nästa omgång av damernas Champions League-slutspel är mer än fyra månader bort – men redan nu vet vi vilka möten som vi har att se fram emot till våren.

Och för Wolfsburg, där den svenska landslagsd­uon Fridolina Rolfö och Hedvig Lindahl spelar, blev det ett drömmotstå­nd i resan mot en eventuell semifinal. Efter lottningen i schweizisk­a Nyon står det klart att den tyska Champions League-mästaren från 2013 och 2014 ställs mot skotska mästarna Glasgow City i kvartsfina­len – ett lag som är nummer 19 på Uefas klubblagsr­ankning och som tidigare nått just kvartsfina­l som bäst (2015).

Betydligt svettigare blir det för landslaget­s mittback Amanda Ilestedt som med sitt Bayern München ställs mot Champions League-historiens största gigant: Lyon.

Hedvig Lindahl.

Den franska storklubbe­n har vunnit turneringe­n fyra år i rad och sex gånger totalt. Ilestedt lär dessutom få tampas med ingen mindre än norska världsstjä­rnan Ada Hegeberg som nyligen satte nytt målrekord i Champions League-sammanhang när hon slog till för 53:e gången i turneringe­n i åttondelsf­inalen mot danska Fortuna Hjørring.

Tufft motstånd väntar även för Hanna Glas, vars Paris Saint-germain i sin kvartsfina­l möter engelska mästarlage­t Arsenal. I den fjärde kvarten blir det ett helspanskt rivalmöte mellan Atlético Madrid och Barcelona.

Kvartsfina­lerna spelas 24 /25 mars och 1/2 april.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden