Hallandsposten

Asap Rocky kommer tillbaka till Sverige – uppträder i december

Den amerikansk­e rapparen Asap Rocky kommer till Sverige för en spelning i Globen i december, meddelar arrangören Live Nation.

- TT

”Efter ett enormt stöd från de svenska fansen återvänder han till Stockholm för en efterlängt­ad spelning för alla hans supporters”, skriver de i ett pressmedde­lande.

Asap Rocky intar Globen den 11 december, och biljetter till konserten släpps den 12 november. Flera svenska artister ska också uppträda under kvällen, men vilka det handlar om är ännu inte känt.

Den 14 augusti dömdes den amerikansk­a artisten, samt två andra män, till villkorlig dom för misshandel efter ett bråk i Stockholm i slutet av juni.

Artisten tillbringa­de en dryg månad på Kronobergs­häktet i Stockholm. Misshandel­n, häktningen och rättegånge­n skapade rubriker världen över under sommaren, och skulle även bli en statsangel­ägenhet, där USA:S president Donald Trump i ett telefonsam­tal med Stefan Löfven vädjade om att släppa den amerikansk­e medborgare­n ur häktet.

Under processens gång valde ett flertal kända artister att öppet kritisera Sverige, med hot om bojkott om Asap Rocky inte släpptes ur häktet.

”Jag vill tacka mina fans, vänner och alla som visat kärlek under den här jobbiga tiden. Jag kommer att fortsätta röra mig framåt. Tack till mitt team, mina advokater, skivbolage­t och alla som kämpade för rättvisa”, skrev världsstjä­rnan, vars riktiga namn är Rakim Mayers, på Instagram efter att domen meddelats.

Sedan dess har Asap Rocky varit tystlåten om hela händelsefö­rloppet. I en intervju med Vogue antydde rapstjärna­n dock att han skulle kommentera det hela i framtida musik.

– Jag jobbar på något som är väldigt efterlängt­at, eftersom många vill veta hur jag känner inför hela den här situatione­n, sa artisten till Vouge.

Enligt arrangören kommer en del av intäkterna från konserten i Sverige att gå till välgörande ändamål.

Bloggaren Alexandra ”Kissie Nilsson och kroppsakti­visten Linda-marie Nilsson medverkar i nya podden ”Storleken spelar roll”.

 ?? Bild: Christine Olsson ?? Asap Rocky kommer tillbaka till Sverige efter alla rättsliga turer i somras.
Bild: Christine Olsson Asap Rocky kommer tillbaka till Sverige efter alla rättsliga turer i somras.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden