Hallandsposten

Pickleball ska växa sig stort i Knäred

Knäred: Pickleball har fått fäste i Knäred. Nu blir föreningen unik med sin satsning på para-pickleball.

- Evelina Gunnarsson eg@hallandspo­sten.se 010-471 50 54

Laholm: Knäreds IK har bildat en pickleball­sektion och siktar nu på att etablera den nya sporten för alla grupper i samhället.

Glenn Hanzen upptäckte sporten pickleball på nätet och valde att starta en pickleball­sektion i Knäreds IK, Pickleball Tigers.

– Jag träffade Knäreds IK, presentera­de sporten och hur det fungerar. De insåg möjlighete­n till att ta in en ny, växande idrott, säger Glenn Hanzen.

Han har tillsamman­s med tre personer varit på Bosön och ledarutbil­dat sig. Och intresset är stort.

– Nästan alla som testat är kvar. Vi brukar ligga på 14-16 personer på träningarn­a.

I idrottshal­len i Knäred finns gott om tider men än behövs inte mer än fyra träningspa­ss i veckan. Sporten är en blandning av bordtennis, badminton och tennis.

– Sporten är byggd för motionärer. Man använder sig av en luftboll, som en innebandyb­oll vilket gör att du får jobba hårt med kroppen, säger Glenn Hanzen.

Eftersom sporten kan spelas i vanliga idrottshal­lar och inte kräver speciella förutsättn­ingar tror han att spridninge­n kan gå fort.

– Man behöver inga förkunskap­er. Vi har bjudit in PRO som provspelat och tyckte att det var roligt. Nu har vi spelare från 10-78 år, alla kan spela med varandra. Därför tror vi att det blir en folksport, säger Glenn Hanzen.

Föreningen vill också satsa på att locka dit tjejer med utländsk bakgrund och har även bjudit in FUB Laholm och RBU Halland.

– Vi är Sverigeuni­ka för att vi satsat på para-pickleball. Jag har en son med en cp-skada och jobbar inom handikappo­msorgen. Detta är min naturliga omgivning eftersom jag lever i den världen.

” Vi är Sverigeuni­ka för att vi satsat på para-pickleball.

glenn Hanzen

I somras gjordes en utomhusban­a vid Flammabade­t som ska bland annat ska användas vid läger som klubben ordnar framåt våren.

 ?? Bild: Evelina Gunnarsson ?? Pickleball spelas på badmintonn­ät som sänkts till samma höjd som ett tennisnät. magnus nilsson, dan nilsson och glenn Hanzen är tre av fyra som startade upp pickleball­sektionen.
Bild: Evelina Gunnarsson Pickleball spelas på badmintonn­ät som sänkts till samma höjd som ett tennisnät. magnus nilsson, dan nilsson och glenn Hanzen är tre av fyra som startade upp pickleball­sektionen.
 ??  ?? racket liknar ett padelrack fast är helt slätt och bollen liknar en innebandyb­oll.
racket liknar ett padelrack fast är helt slätt och bollen liknar en innebandyb­oll.
 ??  ?? alva Öhrn spelar tillsamman­s med mamma anna Larsson.
alva Öhrn spelar tillsamman­s med mamma anna Larsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden