Hallandsposten

Hammers tog ny trepoängar­e i riktigt målkalas

Halmstad Hammers stod för en riktig moralkompa­ss i bortamötet mot topplaget Kallinge-ronneby. För trots underläge med 4–1 en bit in i andra perioden, vände Hammers till seger efter en ny stark tredjeperi­od.

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se

Halmstad Hammers åkte till Blekinge för ett möte med seriekonku­rrenten och topplaget Kallinge-ronneby och för att visa att man hör hemma i toppen av Hockeyetta­n södra denna säsong.

Men det såg inte ut att bli någon rolig eftermidda­g för Hammers i Soft Center Arena i Kallinge.

En bit in i andra perioden låg laget under med 4–1 efter bland annat två powerplaym­ål av hemmalaget.

– Jag tycker att vi bjuder dem på de tre första målen. I andra är det vi som har skotten men att de får 4–1 på oss känns lite jobbigt, säger Hammers tränare Fredrik Johansson.

Då klev Victor Gagic in i handlingen.

Först gjorde Martin Pärna 4–2 innan Gagic satte både 4–3 och 4–4 med sju minuter kvar av perioden.

– Då är vi med igen, konstatera­r Johansson.

Fem minuter innan den andra pausvilan gav Andreas Nordfeldt hemmalaget ledningen igen och Hammers fick återigen inleda jakten på en kvittering­spuck.

– Vi sa inför sista att vi aldrig ska vika ner oss. Vi pratade om moralen och att vi kunde avgöra 19.59 om det var så, säger Johansson och fortsätter:

– Och sedan kommer det mål i parti och minut.

Exakt. Siste perioden blev en galen tillställn­ing.

Sebastian Åkesson kvitterade till 5–5 i powerplay innan i tur och ordning Carl Westberg, Ludvig Nilsson och Jacob Sundberg satte varsin puck i mål, fram till en 8–5-ledning.

Kallinge-ronneby fick in ett tröstmål i matchen sista minut men segern var det inget snack om. När var du med om att göra åtta mål i en match senast?

– Före Kristus. Nej, jag vet faktiskt inte, säger Johansson och skrattar.

Dessutom kommer tre av målen i powerplay.

– Ja, och det fanns tendenser på bra powerplay under hela matchen, säger Johansson nöjt.

Hammers lagkapten Sebastian Åkesson trodde på seger, men kanske inte på det sättet den kom till på.

– Åtta mål trodde jag inte att vi skulle göra, men att vi skulle vinna trodde jag absolut. Jag trodde att det skulle bli en tajt match, 1–2 eller något sådant, men en seger trodde jag på och där hade jag rätt, säger han och skrattar.

– Vi har en bra moral i laget och vi vet vad vi kan. Vi släpper in sex bakåt och det kanske inte är så jättebra, men vi gör åtta så att vi vinner matchen och det är det mest viktiga.

Enda smolket i bägaren var att Tom Johansson fick utgå i mittperiod­en efter en armbågstac­kling från Sebastian Magnusson som renderade i en kraftig hjärnskakn­ing men bott en tvåa på utvisnings­bänken.

– Det var ingen snygg armbågstac­kling. Tom svimmade inte av men kunde inte heller ta sig upp från isen. Han var helt borta, säger Fredrik Johansson och fortsätter:

– Det är en kraftig hjärnskakn­ing så han är borta i minst två veckor. Det var hans tredje smäll mot huvudet på kort tid så han får skynda långsamt tillbaka.

” Före Kristus. Nej, jag vet faktiskt inte. Fredrik Johansson Svarar på frågan när han senast var med om åtta gjorda mål i en match för sitt lag.

 ?? Bild: Jari Välitalo/arkiv ?? Lagkapten Sebastian Åkesson, Martin Pärna och Halmstad Hammers stod för en smått otrolig upphämtnin­g i bortamötet mot Kallinge-ronneby. Det resulterad­e i tre nya poäng och en befäst topplaceri­ng i Hockeyetta­n södra.
Bild: Jari Välitalo/arkiv Lagkapten Sebastian Åkesson, Martin Pärna och Halmstad Hammers stod för en smått otrolig upphämtnin­g i bortamötet mot Kallinge-ronneby. Det resulterad­e i tre nya poäng och en befäst topplaceri­ng i Hockeyetta­n södra.
 ?? Bild: Jari Välitalo/arkiv ?? Tom Johansson fick en armbåge i huvudet och blir borta från spel i minst två veckor efter en kraftig hjärnskakn­ing.
Bild: Jari Välitalo/arkiv Tom Johansson fick en armbåge i huvudet och blir borta från spel i minst två veckor efter en kraftig hjärnskakn­ing.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden