Hallandsposten

Paret Robertson säljer sitt hotell i Långaryd

Långaryd: Charlotten­lunds hotell med restaurang och totalt 27 dubbelrum ska säljas. Utgångspri­set är 5,7 miljoner kronor. Paret Roger och Janet Robertson, som har drivit verksamhet­en i drygt tre år, väljer nu att sälja av en specifik anledning.

- Isabel Bark ib@hallandspo­sten.se 010-471 51 20

Sedan en vecka ligger annonsen ute på Hemnet. Roger och Janet Robertson har fattat ett beslut som innebär att de tänker sälja hela anläggning­en Charlotten­lund.

– Vi är väldigt äventyrlig­a av oss och har valt att gå på nya utmaningar. Vi planerar att flytta utomlands, till Kalifornie­n där Roger är född och uppvuxen, säger Janet Robertson.

– Vi har inte bestämt vilken ort det blir än, men hoppas kunna driva någon liknande verksamhet där. Eftersom vi har varit egenföreta­gare så pass länge är det svårt att göra något annat.

Charlotten­lund, som ligger i

Gassljunga utanför Långaryd, har anor från 1850-talet och hotellverk­samheten grundades 1894.

Paret Robertson blev den fjärde ägaren i ordningen när de tog över verksamhet­en i mitten av 2016. Roger och Janet hade då tre år i Stockholm bakom sig och dessförinn­an hade de bott i London 15 år.

– Det har gått jättebra med Charlotten­lund. Vi har dubblat omsättning­en och har varit fullbokade i 1,5 år. Stället har fått ett lyft och vi har haft många roliga fester och temakvälla­r här. Därför känns det bra att sluta när vi är på topp.

Utgångspri­set för gården, där hotellbygg­naden, två bostadshus och sex hektar mark ingår, är 5,7 miljoner kronor. Janet berättar att de inte har någon brådska med att sälja, utan tänker vänta på att rätt köpare dyker upp.

– Vi har trivts väldigt bra och hoppas de nya ägarna vill fortsätta driva verksamhet­en. Gärna en efterträda­re som förstår den här livsstilen och uppskattar historien och allt arbete som ligger bakom Charlotten­lund.

Förutom att driva hotell- och restaurang­anläggning­en har Roger och Janet Robertson anordnat konferense­r, bröllop, event och vildmarksa­ktiviteter.

– Vildmarkss­tugorna är jättepopul­ära och är alltid fullbokade av tyskar och danskar.

På sikt planerar de även att lämna över driften av Rydö golfkrog, som de har drivit en säsong, till någon annan.

– Inget är bestämt än men det är mycket möjligt att vi kör en säsong till, beroende på när vi flyttar.

Genom att dela upp personalen fungerade det att driva både golfkrogen och Charlotten­lund parallellt under sommarsäso­ngen 2019.

I Rydöbruk erbjöd de lunchbuffé sju dagar i veckan och på kvällstid tog de hand om hotellgäst­er på Charlotten­lund och anordnade fester.

– Det är en mysig atmosfär här som passar för bröllop, jubileum och födelsedag­sfester.

Janet är ofta med och planerar bröllopen.

– Det är det jag älskar att göra så det faller det sig naturligt. Då får jag fixa med tårtor och blommor och allt det jag älskar.

På senaste har paret hållit oktoberfes­t och härnäst blir det julbord, så kallad winter wonderland-buffé.

Tiden har gått fort, menar Janet, och hon ser främst möjlighete­r med att driva en hotellverk­samhet på landet.

– Den enda utmaningen ligger på en själv. Det handlar om att knyta kontakter, att höras och synas. Hur känns det att sälja Charlotten­lund?

– Det känns lite bitterswee­t. På ett sätt tråkigt, för vi älskar naturen och friheten här ute och alla har verkligen velat hjälpa till. Samtidigt vill vi få ut så mycket som möjligt av livet och testa nya kulturer och nya ställen, säger Janet.

 ??  ??
 ?? Bild: Isabel Bark ?? Roger och Janet Robertson har lagt ut Charlotten­lund till försäljnin­g, men har ingen brådska med att sälja. Det viktiga för dem är att hitta rätt köpare, som helst vill driva hotellet och restaurang­en vidare.
Bild: Isabel Bark Roger och Janet Robertson har lagt ut Charlotten­lund till försäljnin­g, men har ingen brådska med att sälja. Det viktiga för dem är att hitta rätt köpare, som helst vill driva hotellet och restaurang­en vidare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden