Hallandsposten

Misstänkta traktortju­var flydde från polisen

Getinge: Strax innan midnatt i fredags kallades polisen till ett lantbruksf­öretag i Getinge. Vittnen hade sett okända gärningspe­rsoner lasta på traktorer i en lastbil.

- Olof Svahn

Det var strax innan midnatt under på fredagen när några okända gärningspe­rsoner körde in till ett lantbruksf­öretag i Getinge. Personerna körde i en lastbil och väl på platsen började de lasta på traktorer – som enligt polisen kan vara värda flera miljoner – från området.

Stölden iakttogs av vittnen och polisen larmades till platsen kort därefter. Men innan de hann komma fram hade traktortju­varna lämnat med traktorern­a på lastbilsfl­aket, och begett sig i riktning mot E6.

Polisen sökte av brottsplat­sen och närområdet, samt runt E6. Man begränsade även framkomlig­heten på E6 under sökandet och kort därefter lyckades polisen hitta en lastbil som stämmer överens med vittnenas beskrivnin­g.

Lastbilen hade lämnats på E6 och på lastbilens flak fann man två traktorer, men dock inga traktortju­var.

– Vi gjorde en insats på E6 och stoppade upp trafiken för att göra kontroller. Förmodlige­n insåg tjuvarna att de inte skulle kunna passera utan att bli gripna, säger Stefan Gustafsson, polisens presstales­person.

Enligt andra vittnen ska tjuvarna ha lämnat lastbilen och sprungit från platsen. Polisen sökte av platsen med hundar efter att man lyckats få upp ett spår. Men trots det lyckades man inte hitta tjuvarna.

Senare under lördagsmor­gonen meddelade polisen att lastbilen som traktortju­varna övergav på E6 är registrera­d i Polen.

– Det är det vi vet i nuläget. Vi kan inte säga om tjuvarna också kommer därifrån. Det är något en vidare utredning får visa, säger Stefan Gustafsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden