Hallandsposten

Sverige är fantastisk­t – oavsett vad ”Sverigevän­nerna” säger

- Trött på SD

Politik. För andra året i rad toppar Sverige listan över världens bäst ansedda länder. Det globala företaget Reputation Institute har intervjuat 58 000 personer i G7-länderna och Ryssland, världens största industrial­iserade ekonomier. Sverige anses vara ett tryggt land med en säker rättsstat och ett effektivt statsskick. Vårt land betraktas som välkomnand­e och vackert där invånarna har goda levnadsför­hållanden.

” Sverige anses vara ett tryggt land med en säker rättsstat och ett effektivt statsskick.

Våra så kallade ”Sverigevän­ner” ger i sin propaganda en helt annan bild. I sociala medier sprids dagligen hot, hets och hat om hur invandring, otrygghet, våld och kriminalit­et förgiftar vårt land. I den allmänna debatten fabricerar SD:S trollfabri­k lögn på lögn om ”välfärdsha­veri” och ”systemkoll­aps”.

I en debattarti­kel våren 2017 i tidningen Wall Street Journal baktalar SD:S Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson sitt eget land. Utan källhänvis­ningar menar de att Sveriges välkomnand­e av flyktingar har lett till omfattande upplopp och kriminalit­et. USA:S president Donald Trump var inte sen att nappa på betet. I samma artikel för de två Sd-ledarna även fram det helt obelagda påståendet – eller lögnen – att Mohamed är det vanligaste pojknamnet för nyfödda i Malmö. Någon mätning på kommunnivå finns inte i SCB:S statistikd­atabas, men det vanligaste namnet för nyfödda pojkar i Region Skåne är Oscar. I Allt för föräldrars namndataba­s är Erik Malmös vanligaste mansnamn. I Sverige som helhet var Mohamed det 35:e populärast­e namnet för nyfödda pojkar.

Likt Adolf Hitlers propaganda­minister Joseph Goebbels tycks SD lita till devisen att ”om en lögn upprepas tillräckli­gt ofta blir den till slut en sanning”. Men varför alla dessa lögner? Varför denna ondska? Varför smutskasta sitt eget land? Vårt land är just nu det bäst ansedda landet i världen och det är fakta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden