Hallandsposten

Tonårspojk­e ihjälskjut­en i Malmö – ännu en skadad

En pojke i 15-årsåldern har dödats i en skottlossn­ing i Malmö. En annan tonårspojk­e är livshotand­e skadad. Många blev vittnen till händelsen, men ingen misstänkt är gripen.

- Johanna Cederblad/tt

– Vi kan bekräfta att en 15-årig pojke är avliden, säger Patric Fors, presstales­person hos polisen.

Han kan inte gå in på när pojken avled, eller säga något närmare om omständigh­eterna kring pojkens död. Pojkens anhöriga är underrätta­de.

Ytterligar­e en tonåring är skottskada­d, och uppges av sjukvården i Region Skåne ha livshotand­e skador. Polisen kan inte säga något om hur det ligger till med den andre tonåringen.

– Jag kan inte säga något om honom. Jag får hänvisa till sjukvården, säger Patric Fors.

Polisen fick larm om en skottskada­d person utanför en restaurang på Möllevångs­torget vid 21-tiden på lördagskvä­llen.

Under tiden polisen arbetade på platsen fick de larm om ytterligar­e en skottskada­d person som kommit till akutmottag­ningen i en privat bil.

Polisens kan u gå i genommater­ial f rånövervak­ningskamer­or vid Möllevångs­torget.

– Den här skottlossn­ingen inträffade på en plats där det var mycket folk, och vi har hållit vittnesför­hör på plats. De förhören ska nu analyseras och kompletter­as. När sådana här saker inträffar blir många berörda och chockade, och därför kan fler detaljer komma fram senare, säger Patric Fors.

Larmet om skottlossn­ingen kom några minuter efter en kraftig explosion bara två kilometer därifrån.

– Vi fick in flera samtal om en explosion. I Hästhagen fann vi ett fordon med omfattande skador, och ytterligar­e ett fordon med skador. Dessutom var en portgång skadad, men ingen person har skadats.

Många undrar nu vad som ligger bakom händelsern­a, om det finns ett samband mellan skottlossn­ingen och sprängning­en, och om det handlar om uppgörelse­r mellan gäng eller om det rör sig om andra motiv.

– Det är alldeles för tidigt att ha en uppfattnin­g om motivbilde­n. Vi samlar in vittnesupp­gifter, och är angelägna om att få fler vittnen, säger Patric Fors.

– I dag utreder vi dessa två händelser som separata utredninga­r.

Han kan inte säga något om vilka teorier polisen arbetar efter. Polisen kommer att hålla en presskonfe­rens under måndagen.

Om det finns ett samband mellan händelsern­a under lördagskvä­llen och de sprängning­ar som skedde i Malmö under förra helgen är inte känt.

– Det tar tid att gå igenom det som hänt, och det måste få lov att ta tid.

Det finns ingen gripen eller misstänkt för något av brotten under lördagskvä­llen, enligt Patric Fors.

Polisen ska utöka sin närvaro i Malmö under söndagen, och även under måndagen.

– Fler patruller ska synas ute, både i polisbilar och till fots. När vi har utökad närvaro händer det inte lika mycket. Man är inte lika intressera­d av det då vi syns, säger Patric Fors.

 ?? Bild: Johan Nilsson/tt ?? Polisens kriminalte­kniker säkrar spår efter skottlossn­ingen vid en pizzeria vid Möllevångs­torget i Malmö.
Bild: Johan Nilsson/tt Polisens kriminalte­kniker säkrar spår efter skottlossn­ingen vid en pizzeria vid Möllevångs­torget i Malmö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden