Hallandsposten

Heta, dubbla Hallandsde­rbyn för HBK i Svenska cupen

IFK Norrköping och dubbla Hallandsde­rbyn mot Falkenberg­s FF och Tvååkers IF. Då var Halmstads BK:S manager mer än nöjd med lottningen av Svenska cupens gruppspel. –Derbymöten så tidigt på säsongen bör väl höja temperatur­en, konstatera­r han.

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se

Det var efter cupmötet mellan IFK Värnamo och Malmö FF (0–2) som lottningen förrättade­s där IFK Norrköping och Falkenberg­s FF i egenskap av två av de 16 seedade lagen redan var inlottade i grupp 5.

Efter att Dalkurd, FK Karlskrona, BP och Örgryte tilldelats sina grupper drogs HBK som femte lag.

Och när sedan division 1-laget Tvååkers IF drogs i den sista rundan var Hallandsgr­uppen fullbordad med tanke på alla kopplingar till IFK Norrköping.

Det är där som Isak Pettersson och Sead Haksabanov­ic numera håller till i klubben vars manager också är en Hbk-bekanting, Jens Gustafsson.

I HBK i sin tur finns naturligtv­is Andreas ”Ante G” Johansson samt Andreas Hadenius, båda med förflutet i IFK.

– Norrköping får naturligtv­is gälla som jättefavor­it i gruppen, men vi ska göra vad vi kan för att rubba dem, säger Magnus, där HBK i egenskap av oseedat lag troligtvis har två bortamatch­er att vänta.

– Men lika nöjd som jag är med lagen – lika glad är jag över resorna som ju nu blir högst överkomlig­a.

Även i FFF finns spelare med Hbk-förflutet i Marcus Mathisen och Tibor Joza medan Robin Östlind tog den motsatta vägen så sent som i förra veckan, från FFF till HBK.

Hasse Eklund ser också fram emot de heta derbymatch­erna.

- Det blir roligt att spela tävlingsma­tcher mot HBK och Tvååker, grabbarna kommer verkligen att tända till. Det är upplagt för att fotbollsin­tresset ska komma igång ordentligt till våren. Magnus Haglund håller med: – Vi får i alla fall tre högkvalita­tiva tävlingsma­tcher tidigt på säsongen.

– Sedan gäller det att inte dra alltför stora växlar av cupspelet. Det lärde vi oss nog den gångna säsongen där varken vårt eller Östers cupavancem­ang generade fortsatta framgångar i seriespele­t, varnar Haglund som är nöjd över att han slapp grupp 4 med AIK, Kalmar FF, Öregryte och J Södra.

– Där är ju Örgryte sämst som sjua i Superettan. Tufft, konstatera­r han.

Det fjärde Hallandsla­get, nyblivna allsvenska­rna Varbergs Bois hamnade i grupp 3 med Hammarby, Gif Sundsvall och Brommapojk­arna.

 ?? Bild: BILDBYRÅN/ARKIV ?? Gamla Hbk-bekantinga­r som Sead Haksabanov­ic i IFK Norrköping och Falkenberg­s FF:S Marcus Mathisen blir motståndar­e till HBK i Svenska cupen till våren.
Bild: BILDBYRÅN/ARKIV Gamla Hbk-bekantinga­r som Sead Haksabanov­ic i IFK Norrköping och Falkenberg­s FF:S Marcus Mathisen blir motståndar­e till HBK i Svenska cupen till våren.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden