Hallandsposten

Gardasevic­s comeback slutade med Em-silver

Halmstad Muay Thais europamäst­are från 2017, Andreas Gardasevic, har varit borta från thaiboxnin­gsringen i ett och ett halvt år. Men nu är 29-åringen tillbaka – och tog sig till final i Em-comebacken i Minsk.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Andreas Gardasevic lyckades dock inte upprepa guldsuccén från Paris för två år sedan utan förlorade finalen i 86-kilosklass­en mot vitryska hemmahoppe­t Dzmitry Valent med 26–30.

Efteråt är det en besviken silvermeda­ljör som HP når på telefon:

– Det blev tyvärr ett silver. Jag mötte en väldigt rutinerad kille som har hållit på i väldigt många år och säkert har över 100 matcher i bagaget. Jag gick in med tron att jag skulle vinna, men han var lite för stark, lite för rutinerad och fick in mig i sitt spel. Tyvärr, det var inte alls den plan som var tanken att jag skulle genomföra, säger Andreas Gardasevic.

Andreas Gardasevic, Halmstad Muay Thai, tog Em-silver i 86-kilosklass­en.

Han förlorade alla tre ronderna med 9–10, 8–10 och 9–10 och tvingades dessutom ta räkning i andra ronden.

– Det var ingen fara. Det var egentligen bara en nedputt, men domaren tog det som räkning, påpekar Andreas Gardasevic och fortsätter:

– Jag är inte nöjd, så klart inte. Jag hade velat göra mitt på ett ordentligt sätt och sedan sett vart det hamnade. Men tyvärr fick jag inte riktigt mäta mig på ett bra sätt mot honom.

I semifinale­n vann Andreas Gardasevic mot Rafael Mammodov från Azerbajzdj­an på teknisk knockout i andra ronden.

EM var hans comeback på den stora scenen efter ett och ett halvt års uppehåll från thaiboxnin­gen.

– Jag tröttnade lite på det. Det blev lite intensivt matchande och jag kände att behövde ett break, förklarar han.

– Det senaste halvåret har jag kommit i gång och tränat igen. Det var lite ringrost så klart, men jag tycker ändå att jag har utvecklats som fajter och blivit bättre.

Vad väntar nu?

– Nu väntar lite återhämtni­ng och sedan är det på det och träna igen. Sedan tror jag att det blir SM i februari, som Halmstad kommer att hålla i. Det kan bli roligt.

 ?? Bild: Privat ??
Bild: Privat

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden