Hallandsposten

Arvidsson tog Em-brons efter dramatik

Sofia Arvidsson har tagit sin första internatio­nella mästerskap­smedalj som padelspela­re. Det blev brons i lag-em i Portugal – efter seger i en dramatisk avgörande match.

- Carl Fredrik Johansson

– Jamen, kul ju. Medalj och allt, det var ju det som var målet. Och det är nog min första internatio­nella mästerskap­smedalj över huvud taget – jag har ju Wta-titlar och sånt, men jag har aldrig tagit medalj på EM, VM eller OS, säger den förra tennisstjä­rnan från Halmstad.

Sverige besegrade Belgien med 2–1 i bronsmatch­en i Lissabon efter att Antonette Andersson och Baharak Soleymani givit blågult ledningen med 1–0.

Sofia Arvidsson, för dagen i par med Åsa Eriksson från Malmö, förlorade därefter ett jämnt första set mot Belgiens bästa par Helena Wyckaert/shana Oyen med 6–7 efter tiebreak och låg under med 0–3 i andra.

Men ett skadeavbro­tt, där Eriksson fick massage för en ond rygg, gav svenskorna ny energi.

– Det blev lite extra vila och sedan vände matchen, säger Sofia Arvidsson och fortsätter:

– De spelade bra och var vattentäta och vi försökte bara fortsätta spela som vi gjorde, men lite bättre. Vi ville äga nätet och i början av matchen lobbade vi för dåligt och spelade lite otaktiskt. Men sedan hittade vi helt plötsligt luckorna och då vände det fort.

Arvidsson/eriksson vann andra set med 7–5. I tredje ryckte belgiskorn­a på nytt till 5–3, men svenskorna klarade att vända igen och vann

Sofia Arvidsson (i mitten) med bronsmedal­jen från lag-em i Lissabon runt halsen.

med 7–6 efter klara 7–2 i tiebreaket.

Därmed var den svenska bronsmedal­jen säkrad.

– Vi var illa ute igen, men vi lyckades kvittera och sedan fick vi en ganska bra start på tiebreaket. Så det var gött, säger Arvidsson.

 ?? Bild: Privat ??
Bild: Privat

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden