Hallandsposten

Ridande läkaren 2/100 från Sm-bronset

Debut i senior-sm. Då höll ridande läkaren Nils Johansson, 26, från Hallands Equestrian­s utanför Laholm på att hoppa hem en sensatione­ll medalj. Till slut blev han fyra – två hundradela­r från bronset.

- Carl Fredrik Johansson

– Det var roligt. Väldigt kul att det kunde gå så här bra, samtidigt som man alltid vill lite mer – jag är ju inte så långt ifrån bronsmedal­jen. Men jag är jättenöjd, säger han.

Inomhus-sm avgjordes i Södertälje. Nils Johansson och hästen Charbel var ett av elva felfria ekipage i den första omgången i fredags och gick in i söndagens final för de 20 bästa i delad ledning.

Där rev Hallands Equestrian­s-duon ett hinder, men tog sig till omhoppning om bronsmedal­jen mot hemmarytta­ren Marlene Lindblad och sommarens svenske utomhusmäs­tare, Marcus Westergren, Åby.

Alla tre rev ett hinder på nytt så tiden fick avgöra. Nils Johansson och Charbel, som startade först, klockades för 37,17 sekunder. Marlene Lindblad fick 43,11 – men Marcus Westergren spurtade in på 37,15.

– Jag har inte ridit så mycket snabbt på den här hästen, men jag visste att jag hade snabba ryttare efter mig och jag ville verkligen ha den där bronsmedal­jen så det var bara att ge vad jag hade. Och hästen har känts superbra, säger Nils Johansson.

Han är från Hasslöv, men bor nu i Båstad och arbetar som läkare i Ängelholm till vardags. Han debuterade med Charbel över 1,50-hinder så sent som för tre veckor sedan.

Harplinger­yttaren Niklas Arvidsson var också i final på Komeet Vd Bisschop, men hade en rivning med sig in i finalen och utgick efter fyra nya nedslag på söndagen.

Viktor Melin, Åby, vann Sm-guldet på Atina.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden