Hallandsposten

Hylte/halmstad skakade serieledar­na trots ny skada

Hylte/halmstad ruskade om serieledan­de Örebro rejält. Samtidigt kan H/H:S passarkris vara på väg att lösas. – Antagligen dyker någonting upp på måndag, säger tränaren Patryk Fogel.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Hylte/halmstad har haft det tufft i elitseries­tarten.

Två utländska passare, Wilma Rivera och Ainise Havili, har lämnat. Samtidigt har isländska spikern Jona Vigfusdott­ir varit skadad.

Vigfusdott­ir var tillbaka mot Örebro – men då saknades i stället nya polska spikern Kasia Zackiewicz, som gjorde flest poäng senast mot Svedala.

– Hon har problem med magmuskula­turen. Det dök upp i fredags och vi vet inte hur lång tid det tar, säger Patryk Fogel.

Mot den bakgrunden, och med spikern Tilda Hellgren som vikarieran­de passare, gjorde Hylte/ Halmstad en jättematch mot Örebro, som var i Sm-final i våras och hade inlett den nya säsongen med fem raka 3–0-segrar.

H/H vann två knallhårda inlednings­set med 26–24 och 27–25. Det starkaste offensiva kortet var amerikansk­a centern Deja Harris, som svarade för totalt 25 poäng under matchen.

Set tre och fyra dominerade­s dock klart av Örebro, som till skillnad från Hylte/halmstad har ett överflöd av passare och hade råd att ha landslagsv­eteranen Josephine Tegenfalk på bänken under större delen av matchen.

I femte set gjorde Hylte/halmstad en sista kraftsamli­ng och var med till 7–7. Men sedan tog Örebro över igen med Ivonee Montano (26 poäng) och Diana Lundvall (20) som de vassaste vapnen.

Efteråt var Patryk Fogel både nöjd och missnöjd.

– Vi spelade två set på hög nivå, men hade några svaga perioder i matchen och kunde på grund av de skador vi har i laget inte byta för att förändra vårt spel. Men generellt är jag väldigt nöjd med kämpandet och matchen vi spelar, säger H/h-tränaren.

Passarvika­rien Tilda Hellgren fick pris som bästa hemmaspela­re.

– Hon var jättebra och jag är väldigt glad att hon spelar på den nivån, menar Fogel.

Tilda Hellgren själv avböjde en intervju med HP efter matchen.

Kanske slipper hon också spela passare framöver. En lösning är enligt Fogel på gång:

– Vi jobbar på det och antagligen dyker någonting upp på måndag. Jag tror att det blir bra.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Vikarieran­de passaren Tilda Hellgren (nummer 8) fick pris som bästa Hylte/ Halmstad-spelare efter femsetsrys­aren mot serieledan­de Örebro.
Bild: Jari Välitalo Vikarieran­de passaren Tilda Hellgren (nummer 8) fick pris som bästa Hylte/ Halmstad-spelare efter femsetsrys­aren mot serieledan­de Örebro.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden