Hallandsposten

Säsongens bästa halvlek räckte inte för HK Drott

En tung tiominuter­speriod i slutet av första halvlek när 7–8 blev 8–15 förstörde HK Drotts chanser att vinna hallandsde­rbyt mot hårdsatsan­de Aranäs. – Vi sätter inte våra lägen medan Aranäs sätter sina och det är ju målen som räknas. Men andra halvlek tar

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se

hallandspo­sten.se

Jodå, andra halvlek mot Kungsbacka­laget kan ha varit säsongens bästa som laget vann med 12–7.

Då höll Drott, mot alla odds, på att göra match av det när 13–18 blev efter två raka Kullenberg-mål blev 15–18 varpå Amanda efter 46 minuter ordnade en straff som den normalt så säkra straffskyt­ten Johanna Birkkjaer Andersson brände mot Nadja Petersen Ingelsson i Aranäs-målet.

– Där hade det kanske kunnat bli lite nerver, funderar tränaren Lars-magnus Jönsson högt.

Det hade det också kunnat bli efter Louise Liljas 17–19-mål och Amanda Kullenberg­s 18–20.

Men närmare än så kom aldrig Drott. Ett nytt miniryck från Aranäs anfört av sjumålssky­tten Louise Karlefeldt och när Vilde Steinlund sedan reducerade till 20–22 återstod bara en halv minut.

– Tyvärr vågar vi inte gå för det i slutet av första halvek. Vi hade stått upp bra i försvaret fram till 7–8, men några enkla mål och vi blev osäkra. Och Aranäs är så tunga och så bra på alla positioner att då straffar de oss med flera spelare med She-erfarenhet, analyserar Jönsson 1–7-raset när anfallsspe­let också helt körde fast.

Betydligt bättre då i andra halvlek när kvicka fötter som Amanda Kullenberg och Sanna Suoraniemi fick bättre fart på Drotts anfallsspe­l, även om kantutspel­en alltjämt lyste med sin frånvaro.

– Jag skulle ha varit tydligare med spelvalen i första halvlek. Det var jag i andra halvlek och det gav direkt resultat när vi fick kunde utmana deras tunga treor i försvaret. Så andra halvlek är trots allt en tröst, säger Lars-magnus självkriti­skt.

Amanda Kullenberg nickar instämmand­e:

– Vi fick bra snurr i andra halvlek när Aranäs-försvaret hade svårt att hänga med. Det är alltid tråkigt att förlora, men jag tycker ändå att vi kan se varandra i ögonen efter den här insatsen. För det hade lätt kunnat rinna iväg efter den första halvleken.

Då hade Linnea Back inte haft marginaler­na med sig i hemmamålet och bara kommit upp i tre räddningar efter att snöpligt ha tappat in flera bollar som hon var på.

Med Sara Johansson skadad fick i stället den blott 17-åriga juniormålv­akten Alicia Larsson Gard chansen efter paus. Bara sju insläppta mål och sex räddningar varav vissa riktigt vassa var en debut med mersmak.

– Alicia är helt orädd och kommer in och gör det riktigt bra, samtidigt som hon också får helt annan hjälp av försvaret, anser Drott-tränare Jönsson som valde att matcha Tali Barel ganska sparsamt. Trots att gjorde israeliska­n fem mål och visade med ett vasst skott att hon blir en anfallsvap­en framöver.

Två inledande segrar, men nu inte en vinst på fem matcher. Därför kommer det lilla uppehållet nu lägligt för Drott.

– Då kan vi träna ordentligt och köra mycket taktik och fys. För nu ska vi vända på trenden igen, lovar Amanda Kullenberg.

Andra halvlek mot Aranäs lovade det.

” Jag skulle ha varit tydligare med spelvalen i första halvlek.

Lars-magnus Jönsson Tränare i HK Drott

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Se tv-inslag på
Det var Amanda Kullenberg som med sina kvicka fötter höll på att göra match av derbyt mot Aranäs trots Drotts ras strax före paus.
Bild: Jari Välitalo Se tv-inslag på Det var Amanda Kullenberg som med sina kvicka fötter höll på att göra match av derbyt mot Aranäs trots Drotts ras strax före paus.
 ??  ?? Stängt var det här. Aranäs Sofia Andersson (9) och Tilda Palm (18) ser till att Louise Lilja och Vilde Steinlund i Drott inte kommer åt bollen medan målvakten Tilda Espling-ek täcker upp.
Stängt var det här. Aranäs Sofia Andersson (9) och Tilda Palm (18) ser till att Louise Lilja och Vilde Steinlund i Drott inte kommer åt bollen medan målvakten Tilda Espling-ek täcker upp.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden