Hallandsposten

Femte raka – men det är inte nu HIBK vill vara bäst

Poängkunge­n valde att titta på Nhl-ishockey i Globen. Då fick Halmstad IBK slita för att fortsätta sin succéstart i innebandyt­våan och ta femte segern av fem möjliga. – Vi har gått ned oss lite i division 2-lunken nu, säger Jonas Tarstad i tränarteam­et.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

hallandspo­sten.se

Halmstad IBK ramlade, som bekant, ur division 1 i våras och vill tillbaka upp snarast möjligt.

Men det är en lång väg tillbaka. Först gäller det att sluta topp fyra efter 18 omgångar i Hallandstv­åan för att gå till slutspel. Därifrån är det bara vinnaren som får chansen att kvala till division 1.

Därför bygger HIBK långsiktig­t och använder matcherna före jul som en slags testperiod.

– Vårt fokus är att vara bäst i februari. Vad vi gör nu är att vi går runt på folk. Alla får spela och vi byter kedjor ofta. I december kommer vi att börja prata med spelarna om vilka de tycker att de vill spela med och vilka vi som ledare känner passar ihop. Vi känner att vi utvecklar de unga bättre på detta sättet, förklarar Jonas Tarstad.

Att HIBK ändå har startat serien med fem raka segrar och gjort tvåsiffrig­t antal mål i tre av matcherna är förstås ett styrkebesk­ed.

Samtidigt var Tarstad inte helt nöjd efter triumfen mot Veddige i Halmstad arena, där gästerna tog ledningen med 1–0 och bara var en straffrädd­ning av HIBK:S målvakt Jerker Åhlund från 2–0.

– När vi kom in till serien så hade vi med oss division 1-tempot, men nu är vi i division 2-lunken både på träning och här och får inte ut vad vi kan. Nu måste vi komma i gång igen, få upp tempot på träningarn­a och få med det på matcherna, säger Jonas Tarstad.

HIBK saknade dessutom sin bäste poänggörar­e Håkan Petersson, som på sociala medier syntes titta på Nhl-ishockey i Stockholm.

– Det är klart att Håkan saknas jättemycke­t. I en sådan här match med... vi märker att när vi har lite tålamod i anfallen så kommer lägena. I dag hade han gjort många poäng, konstatera­r Jonas Tarstad.

Hans lag verkade ha avgjort när David Göras – back i fjol men numera forward – rundade kassen och slog in 6–3 efter 12.02 i andra perioden. Fast ett matchstraf­f på unge Hibk-forwarden Lukas Jonsborg och fem minuter i numerärt underläge i slutperiod­en gav ny energi åt Veddige, som reducerade till både 4–6 och 5–6.

Men David Göras tredje mål för dagen fram till 7–5 efter 16.23 säkrade hemmaseger­n.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Se fler bilder på
Halmstad IBK fick jobba för att få till det framför Veddiges målvakt Jonatan Persson, men vann till slut Hallandsde­rbyt med 7–5. Det var HIBK:S femte raka seger i upptakten av division 2 Halland.
Bild: Jari Välitalo Se fler bilder på Halmstad IBK fick jobba för att få till det framför Veddiges målvakt Jonatan Persson, men vann till slut Hallandsde­rbyt med 7–5. Det var HIBK:S femte raka seger i upptakten av division 2 Halland.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden