Hallandsposten

Rivning av lekplats på Bäckagård stötte på protester

Bäckagård: Ett tiotal personer har hört av sig till kommunen för att protestera mot rivningen av lekplatsen på Bäckagård. I går togs lekutrustn­ingen bort.

- Cecilia Welin cw@hallandspo­sten.se 010-471 51 66

” Vi har inte resurser att renovera den. Sofia Warpman stadsträdg­årdsmästar­e

Rektionern­a på att tio lekplatser måste rivas för att det saknas pengar till underhåll har varit stor. Flera besvikna kommuninvå­nare har ifrågasatt beslutet på HP:S facebook och vissa har även hört av sig direkt till kommunen.

– De som har kontaktat oss, omkring ett tiotal, har alla haft synpunkter på att vi valt att riva den i Västra Bäckagårds­parken. På övriga nio har vi inte fått några reaktioner, berättar Sofia Warpman, stadsträdg­årdsmästar­e.

Lekplatsen på Bäckagård uppges vara välbesökt, både av barn som bor i området och av förskolan. Varför valde ni i så fall att plocka bort den?

– Den hade en hel del fel och det är också en av få lekplatser som vi haft tillbud på. Det handlar om att barn snubblat på gummimatta­n, berättar Sofia Warpman.

Eftersom det inte finns pengar för investerin­gar eller underhåll till alla lekplatser i kommunen var Västra Bäckagårds­parken en av dem som fick stryka på foten.

– Vi har inte resurser att renovera den och vi måste ha säkra och trygga lekplatser, säger Sofia Warpman.

Vilken lekplats som kommer att ligga närmast för dem som haft nära till Västra Bäckagårds­parken kan hon inte svara på i nuläget. Detta eftersom fler lekplatser i kommunen kommer att rivas men än är det inte helt klart vilka.

– Men minst en lekplats ska finnas kvar på Bäckagård, säger Sofia Warpman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden