Hallandsposten

”Roast live har gjort att kriminalit­eten sjunkit”

Halmstad: Arrangören Nabbe säger att han förde Halmstad Live bakom ljuset. Men den olagliga fajten förberedde­s under lång tid och inför publiken i lokalen förklarade han: ”Polisen har varit utanför, det pissar jag fullständi­gt på...”

- Jan Stohr jas@hallandspo­sten.se 010-471 51 47

SVT sänder dokumentär­en ”Leva Live”. Den handlar om allt annat än att se på Wallander på söndagskvä­llarna. En av deltagarna i dokumentär­en jobbar som strippa i Köpenhamn och raggar nya svenska tjejer till sin agentur via sina livesändni­ngar på nätet.

Tittarna får också följa Nabbe, som HP skrev om i samband med att den olagliga fajten på Halmstad Live den 5 oktober urartade, när han står inför att ”arrangera sitt livs största undergroun­d-fight”.

Teamet bakom dokumentär­en var på plats inne i på Halmstad Live och filmade Nabbe när han förklarar förutsättn­ingarna för publiken och berättar att polisen redan varit där, men att de just då undersöker fel lokal. Det är då han säger att ”han pissar på polisen” och förklarar:

”Vi är här för att ha roligt.”

Inför fajten har tonläget mellan kvällens huvudmotst­åndare trissats upp så att publiken närmast glöder. Teamet bakom dokumentär­en beskriver det med: ”Testostero­net kokar i lokalen och just när fighten ser ut att avgöras går allt åt helvete.”

Dokumentär­en skildrar samma tumultarta­de scener som HP tidigare förmedlat i nyhetsrapp­orteringen: hur publiken stormar ringen, där flera personer misshandla­s och hur publiken öser stolar från balkongern­a ned på alla personerna i ringen.

Arrangören Nabbe hörs vädja till publiken att lugna ned sig, gång på gång, men förgäves och till sist fångar dokumentär­teamet hans röst när han säger: ”Vi sticker...”.

Kameran följer honom när han flyr fältet och lämnar lokalen.

I intervjuer­na inför fajten förklarar Nabbe att han erbjuder något nytt, något som engagerar och att han till och med på sitt vis står för att samhället blir tryggare.

”Människor från kriminella gäng har berättat att underhålln­ingen de får här har gjort att de inte är ute och utför kriminalit­et. Det här med Roast Live har gjort att kriminalit­eten har sjunkit lite. Det har jag även läst ute på Flashback, senast i går.”

Fakta är att efter de olagliga fajterna på Halmstad Live tog polisen upp flera anmälninga­r om misshandel, en anmälan om grov misshandel och polisen har dessutom fått in anmälninga­r från kampsports­förbund samt länsstyrel­sen i Örebro, som är tillsynsmy­ndighet för att kampsports­lagen följs, om arrangeman­get för att det saknade tillstånd.

 ??  ??
 ?? Bild: Privat ?? Arrangören av den olagliga fajten på Halmstad Live hävdar i en Svt-dokumentär att hans arrangeman­g gör att kriminalit­eten sjunker.
Bild: Privat Arrangören av den olagliga fajten på Halmstad Live hävdar i en Svt-dokumentär att hans arrangeman­g gör att kriminalit­eten sjunker.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden