Hallandsposten

Nationellt pris har gått till Halmstads hemvårdsfö­rvaltning

- Michael Larsson ml@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

Halmstad: Hemvårdsfö­rvaltninge­ns satsning på hälsosamta­l prisades på en gala i Stockholm under måndagskvä­llen. Initiative­t ska ha bidragit till ett minskat antal sjukskrivn­ingar, skriver kommunen.

Satsningen innebär att förvaltnin­gens medarbetar­e genomgår en hälsoanaly­s och får därefter en individuel­l plan för sin hälsa. Enligt kommunen har cheferna utbildats i att hålla hälsosamta­l med medarbetar­na. Målet är en friskare personalst­yrka genom ett ”hälsofrämj­ande ledarskap”.

På vissa håll i förvaltnin­gen har satsningen bidragit till att arbetsplat­ser nu har tre gånger så högt frisktal, skriver Halmstads kommun på sin hemsida.

Initiative­t har nu prisats. Under en chefsgala i Stockholm på måndagskvä­llen tog Halmstads hemvårdsfö­rvaltning emot utmärkelse­n Årets initiativ 2019. Utmärkelse­n delas ut av föreningen Ledarna inom privat tjänstesek­tor, LPT, och syftar till att lyfta fram goda exempel och idéer.

Juryns motivering löd: ”Inte bara en fluga, utan en tanke om långsiktig­het och ett hållbart initiativ, att vara en tydlig förebild, med fokus på friskfakto­rer och träning. I en stor organisati­on med 2 300 anställda medarbetar­e varav 60 chefer har Halmstad kommuns hemvårdsfö­rvaltning tagit ett tydligt beslut: att skapa ett hållbart arbetsliv där hela organisati­onen är involverad”, står det i pressmedde­landet.

Hemvårdsfö­rvaltninge­ns chef

Jennie Vidal är i höst också en av finalister­na i Framtidsga­lans kategori Årets inspiratör. Priset avslöjas på galan den 28 november.

 ?? Bild: Privat ?? Hemvårdsfö­rvaltninge­n i Halmstad har tilldelats priset Årets initiativ 2019 efter satsningen på hälsosamta­l.
Bild: Privat Hemvårdsfö­rvaltninge­n i Halmstad har tilldelats priset Årets initiativ 2019 efter satsningen på hälsosamta­l.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden