Hallandsposten

Kroatiskt industrifö­retag etablerar sig i Hyltebruk

- Lennart Hildingsso­n lh@hallandspo­sten.se 010-471 51 22

” Att de valde Hylte kan ha hängt samman med att vi har relativt låga markpriser.

Hyltebruk: Ett företag från Kroatien som tillverkar konstrukti­onsdelar till byggnader och anläggning­ar tänker etablera sig i Hyltebruk.

Kommunstyr­elsen beslutade i början av veckan att sälja 10 000 kvadratmet­eter mark till Migrupa, som företagsko­ncernen heter, på industriom­rådet vid Staffansbo i Hyltebruk.

– En representa­nt från företaget besökte oss för några veckor sedan och bestämde sig på plats när han var här, berättar kommunstyr­elsens ordförande Ronny Löfquist (S).

Migrupa uppges under de senaste två åren ha levererat eget tillverkat material, i bland annat plast och plåt, till den svenska byggmarkna­den. Syftet med etablering­en i Hyltebruk är att starta ett svenskt kontor och en verkstad för slutmonter­ing av sina konstrukti­oner, samt lager.

Ronny Löfquist (S), kommunstyr­elsens ordförande

Företagsre­presentant­en som besökte Hylte i slutet på oktober var dess ägare och vd, som heter Stanislav Mucic. Ronny Löfquist berättar att denne då sade sig vilja bygga på industrima­rken till våren, ”så snart tjälen går ur jorden” och räknar med att i sitt startskede kunna anställa 15 personer.

– Företaget har sett sig om efter industrima­rk i flera kommuner. Att de valde Hylte kan ha hängt samman med att vi har relativt låga markpriser, att det fanns mark färdig att bygga på och att läget är bra i förhålland­e till hamnarna i Halmstad, Falkenberg och Varberg, säger Ronny Löfquist.

 ?? Bild: Lennart Hildingsso­n ?? Den aktuella industrito­mten lägger längst ”upp” på Södra industriom­rådet och gränsar till Hylte Transports stora parkering.
Bild: Lennart Hildingsso­n Den aktuella industrito­mten lägger längst ”upp” på Södra industriom­rådet och gränsar till Hylte Transports stora parkering.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden