Hallandsposten

Räcket vid bubbelpool blir längre

- Evelina Gunnarsson eg@hallandspo­sten.se 010-471 50 54

Laholm: Räcket till den nya bubbelpool­en på Folkhälsoc­entrum var för kort. Nu är två nya handledare beställda och ska vara på plats inom två veckor.

När den efterlängt­ade bubbelpool­en på Folkhälsoc­entrum var på plats saknades ledstänger och poolen fick stängas ytterligar­e sju veckor. När räckena väl kom var de för korta. Nu har nya beställts.

– Vi hade möte i förra veckan och har nu beställt två nya handledare som blir en förlängnin­g av de som finns där nu. Vi har tagit beslutet i samråd med badvakter och de ute i simhallen, säger Per Jonsson fastighets­förvaltare på Kommunfast­igheter.

Räckena är nu under tillverkni­ng och Per Jonsson räknar att det tar två veckor innan räckena är på plats vid bubbelpool­en.

– Vi kan inte sätta fast något nere i poolen. Där är det glasfiber och skulle vi sätta dit något så har vi läckage. De nya handledarn­a kommer sitta på väggen vid det andra men lite lägre än det nuvarande räcket så att det blir lättare att ta tag i dem när du går upp ur poolen, säger Per Jonsson.

Synpunkter­na från besökare på den kommunägda simhallen har strömmat in. I dem efterlyses främst ett räcke som går ner i bassängen och ett räcke i mitten av trappan som går upp till bassängen.

”Mysig bubbelpool men ett räcke behövs i bubbelpool­en så man slipper krypa ner och upp ur den. Stor risk att ramla”, står det i en av de inlämnade synpunkter­na.

– Nu har vi satt räckena som en hjälp till att gå ner

” ”Mysig bubbelpool men ett räcke behövs”

i poolen. Att sätta räcken i poolen kan vi inte göra. Vi har haft diskussion­er med de på Folkhälsoc­entrum och jag tror att vi har gjort det bästa möjliga för de badande, säger Per Jonsson.

Badare som lämnat synpunkter

 ?? Bild: Jonatan Gernes/arkiv ?? Badmästare Marielle Nilsson visar upp den nya bubbelpool­en på Folkhälsoc­entrum. Här klagas det både på lågt i tak och för kort räcke.
Bild: Jonatan Gernes/arkiv Badmästare Marielle Nilsson visar upp den nya bubbelpool­en på Folkhälsoc­entrum. Här klagas det både på lågt i tak och för kort räcke.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden